Geen afbeeldingen of vreemde opmaak? Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief...


VRIJDAG 21 DECEMBER 2018
WINTERSTOP


In deze alweer laatste nieuwsbrief van het jaar traditiegetrouw een greep uit alle succesverhalen en hoogtepunten van het voorbije jaar. Vanaf 7 januari staan wij graag weer klaar met onder andere alle actualiteiten, ontwikkelingen en achtergronden op het gebied van verpakken. Heel fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en de allerbeste wensen voor 2019!

Team Pack Online
Joey Faes volgt Jacques Janssen op bij Multiweigh Benelux
In 2013 opende MultiWeigh, na vele jaren via agenten in Nederland en België actief te zijn geweest in de Benelux, een eigen verkoop- en servicekantoor voor de Benelux. De Duitse fabrikant van multihead weegautomaten vond Jacques Janssen, voor velen in de verpakkingsindustrie waarschijnlijk geen onbekende, destijds bereid leiding te geven aan de oprichting en verdere […]Lees ook:
Jacques Janssen ziet nog volop kansen voor MultiWeigh in Benelux

MultiWeigh Benelux levert innovatieve multihead weegautomaten

Exclusief event GH-Ulma trekt vijftigtal geïnteresseerden
GH-Ulma organiseerde het exclusieve en tweedaagse event Ulma Vertical Bagging Solutions in haar showroom te Schelle. Een vijftigtal geïnteresseerden kwam langs om te ontdekken hoe recente innovaties en gepatenteerde concepten van Ulma Packaging hen geld kunnen besparen en kwalitatievere producten kunnen laten maken. Na ontvangst met hapjes, drankjes en een korte maar zeer  […]Lees ook:
Ulma Packaging opent nieuwe fabriek voor traysealers in Spanje

Ulma Packaging levert dieptrekker aan Nederlandse vleesverpakker
TradePack levert handmatige codeeroplossingen van Reiner
TradePack is gespecialiseerd in het leveren, plaatsen en onderhouden van codeer- en etiketteersystemen. Ook voor het coderen van kleinere producten levert TradePack een oplossing met de handprinters van Reiner, met keuze uit een zwarte of gele inktcartridge. Voor het printen van producten met een inkjet printer is een beweging […]Lees ook:
Tradepack levert volop thermische folieprinters van Savema

TradePack houdt codeer- en etiketteerkosten overzichtelijk

Familiebedrijf Interni Film viert 25-jarig jubileum
Interni Film bestaat 25 jaar. Al een kwarteeuw verwerkt Interni Film diverse flexibele verpakkingsfolies, waaronder BOPP, CPP en PET. Het bedrijf snijdt de door de klant gewenste folie op maat en voorziet deze indien nodig van laser perforatie, hot needle perforatie, flexo bedrukking of laminatie […]Lees ook:
Interni Film speelt rechtstreeks in op noden van klant

Interni Film levert verpakkingsfolies met focus op service en kwaliteit
Supermarktketen Netto bespaart 19 ton plastic met FlatSkin
Netto introduceerde als eerste supermarkt in Duitsland de FlatSkin® verpakking van Sealpac. De Duitse supermarktketen is voor het volledige steakassortiment onder het eigen merk overgegaan op FlatSkin®. De innovatieve FlatSkin® verpakking, die tevens The Carton Excellence Award won in de categorie Save the Planet, bespaart tot 70 procent op […]Lees ook:
FlatSkin wint The Carton Excellence Award als 'gewoon geniaal'

Ultrapak verpakt geautomatiseerd in vacuümzakken met Supervac

Reli-Pack ontvangt eerste Afinia L901 printer van Logi Label
Logi Label leverde de eerste Afinia L901 kleurenetikettenprinters uit. Reli-Pack was de eerste ontvanger in Nederland en is hier volgens Logi Label zeer tevreden over. "Reli-Pack kan nu nog sneller en in hogere kwaliteit full colour etiketten voor haar klanten printen. Door het efficiënte gebruik […]Lees ook:
Logi Label levert totaalpakket voor ontwerpen en printen van etiketten

Logi Label maakt winnaars van actie voor goede doelen bekend
VWS Nederland ervaart vraag naar kennis en flexibiliteit vanuit markt
VWS Nederland, gespecialiseerd in wegen, etiketteren en automatiseren, verzorgt de verkoop, installatie, aftersales en service op de door haar geleverde systemen. Daar waar gewenst realiseert VWS Nederland specifieke maatwerkoplossingen. "Naast kwaliteit van de producten, kennis en flexibiliteit onderscheiden wij ons op het gebied van aftersales en service […]Lees ook:
VWS Nederland levert weeg- en etiketteerlijnen aan FishPartners

VWS krijgt vervolgopdracht voor wegen en etiketteren kipproducten

LWA organiseert open dag voor familie en vrienden
Met meer dan duizend gerealiseerde projecten in zeer uiteenlopende toepassingen heeft Laurijsen Weegautomaten (LWA) een grote ervaring verzameld over wat goed afgewogen kan worden. In samenspraak met de klant zoekt LWA altijd naar de beste oplossing en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen, zodat deze optimaal […]Lees ook:
Familie Deters koopt wegers alleen maar bij Laurijsen Weegautomaten

LWA levert maatwerk voor afwegen verse soepen BCS
De Jong Verpakking ziet volop kansen voor industrie met golfkarton
De Jong Verpakking in De Lier is de enige onafhankelijke Nederlandse producent van golfkartonnen verpakkingen. Het bedrijf verkoopt en levert de door haarzelf in eigen beheer geproduceerde bedrukte en onbedrukte verpakkingen zowel rechtstreeks als indirect via handelaren aan haar klanten. "Met twee golfkartonmachines, vijftien verwerkingsmachines en 350 medewerkers produceren wij 500 miljoen verpakkingen per jaar […]Lees ook:
De Jong Verpakking focust op duurzame productie golfkarton

Bezoeker vindt sneller informatie op website De Jong Verpakking

Bandall groeit snel en is op zoek naar versterking
Het Nederlandse Bandall is een sterk groeiend, internationaal opererend familiebedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van bundel- en banderolleermachines. De oplossingen worden toegepast in uiteenlopende markten en bieden voordelen op het gebied van kostenbesparingen, marketing en milieu. Momenteel is Bandall op zoek naar […]Lees ook:
Branding by Banding loodst sector naar duurzamere verpakking

Max Aarts en Bandall verstevigen positie Branding by Banding in Amerika
Lantech levert klanten uptime met hoogwaardige producten
De passie van Lantech is gericht op de optimalisatie van end-of-line verpakkingsprocessen. Daarom omarmde Lantech al in een vroeg stadium het fenomeen Lean Manufacturing, dat zich inmiddels wereldwijd heeft bewezen in vele bedrijven en concerns. "Lean werken is een manier van leven geworden binnen Lantech. Dit resulteert in hoogwaardige producten van constante kwaliteit […]Lees ook:
Laminex reduceert gebruik van verpakkingsmateriaal met Lantech

Nieuw onderkomen biedt Lantech ruimte voor groei en ambitie

Multivac Nederland legt rode loper uit voor genodigden in Woerden
Multivac Nederland bestaat 50 jaar en vierde dit door de rode loper uit te leggen voor genodigden in Woerden. Het officiële gedeelte namen Hans-Joachim Boekstegers, CEO van Multivac Group, en Tim Hage, directeur van Multivac Nederland, voor hun rekening. Hierna werd het glas geheven op het 50-jarig bestaan en werd er genoten van […]Lees ook:
Multivac presenteert duurzame en waarde toevoegende oplossingen

Multivac trakteert op culinair hapje bereid en geserveerd door bekende kok
Relaties van Rovema trotseren wind en regen rondom Valkenburg
Een tweetal pelotons, bestaande uit fanatieke en in meer of mindere mate doorgewinterde wielrenners van Rovema Benelux en haar relaties, trotseerden wind en regen in het heuvelland rondom Valkenburg. Daar werd de vijfde editie van de Rovema Classic verreden. Door weer en wind bedwongen de in totaal circa 25 renners […]Lees ook:
Rovema legt eerste steen voor nieuwe assemblagehal in Duitsland

Rovema Benelux lanceert nieuwe en volledig Nederlandstalige website

GKS Packaging geeft kijkje achter de schermen tijdens Grand Happening
"We're having a little Grand Happening", zo nodigde GKS Packaging honderden klanten en partners uit om haar nieuwe onderkomen in Eindhoven te komen bekijken. Begin 2017 verhuisde GKS Packaging namelijk en werd het stilaan tijd om klanten en partners te laten zien wat ze tot dusver bereikt heeft […]Lees ook:
GKS onthult langverwachte compacte verpakkingsmachine

GKS Packaging blikt terug op een druk, enerverend en succesvol jaar
Ishida Europe optimaliseert snelheid en efficiëntie van productielijn
Ishida Europe onderstreepte op ALL4PACK Paris haar naar eigen zeggen unieke mogelijkheden op het gebied van ontwerp, productie en installatie van oplossingen voor wegen, verpakken en inspecteren, waarbij de snelheid en efficiëntie van de productielijn worden geoptimaliseerd. Op de stand van Ishida Europe werd een complete verpakkingslijn gedemonstreerd […]Lees ook:
Ishida biedt snelle en flexibele gewichtscontrole bij Ravensbergen

Ishida Europe levert oplossing voor verpakken snacks op hoge snelheid

Belgische loonverpakker kiest voor weegtechniek van Multipond
Sivafrost verpakt in Dendermonde, niet ver van de Antwerpse havens, sinds 1986 verse en diepgevroren producten van de meest uiteenlopende soort. Men heeft ervaring met fruit, aardappels en kruiden, maar ook met deegwaren, vlees en vis. Zowel grote concerns als kleine klanten maken gebruik van dit familiebedrijf. Sivafrost biedt haar klanten kwalitatief hoogwaardige oplossingen waarbij […]Lees ook:
Multipond verhoogt performance met 3D-camerasysteem

Multipond koppelt multihead weger aan overgavesysteem met robot
VH Vertical Packaging streeft naar onderhoudsvrije machines
VH Vertical Packaging heeft haar Centurion verpakkingsmachine door de jaren heen steeds verder geperfectioneerd. Het bedrijf streeft er namelijk naar de machine geheel onderhoudsvrij te maken. "Ze hebben bijna geen onderhoud meer nodig. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Het enige wat nog gedaan moet worden is het vervangen van elementen, teflon en […]Lees ook:
VH Vertical Packaging bouwt activiteiten uit naar Azië

VH Vertical Packaging zet nu ook eerste stappen in Noord-Amerika

Espera speelt in op belangrijkste trends met uitprijsmachine Nova
Espera introduceerde haar nieuwste generatie uitprijsmachine genaamd Nova. Deze volledig eigen ontwikkelde machine volgt niet alleen de trend van digitalisering Industrie 4.0, maar ook de belangrijkste trends in het uitprijzen van verse levensmiddelen, zoals individualisering van de verpakking, maximale flexibiliteit van het proces en uiteraard verhoging van de efficiency. De Nova is volgens Espera […]Lees ook:
Vollebregt Fresh Company kiest voor vertrouwde kwaliteit van Espera

Espera zet jarenlange en gekende ervaring in voor checkweighing
Global Flexibles verrast door minder folie te willen verkopen
"We willen minder folie verkopen", meldde Bert Verheij, directeur van Global Flexibles, toen we hem vroegen waar de focus op zal liggen tijdens de verpakkingsbeurs Empack 2018 in Utrecht. Deze opmerking zou je van hem niet snel verwachten. En toch is het zo. "Plastic verpakkingen zijn om diverse redenen belangrijk en functioneel als het gaat […]Lees ook:
Global Flexibles daagt klanten uit tot verminderen verpakkingsmateriaal

Global Flexibles en Ekocups.nl betrekken samen nieuw onderkomen

DS Smith geeft inzicht in wensen en grillen van veeleisende e-consument
Ruim driekwart van de Nederlanders vindt de eenvoud waarmee online besteld kan worden belangrijker dan de verkoopprijs. Dit bleek uit een grootschalig onderzoek van verpakkingsbedrijf DS Smith. Het onderzoek gaf daarnaast inzichten in de omvang van schade, consumentenvoorkeuren ten aanzien van packaging en hoe de shopper tegen duurzaamheid aankijkt. De consument wil eenvoudig, goedkoop én […]Lees ook:
DS Smith deelt kennis, inzichten en trends in nieuw Impact Centre

DS Smith breidt mogelijkheden uit met digitale druktechnologie
Vision Partners verbetert kwaliteit in verpakkingslijnen
"Veel klanten zijn op zoek naar vision inspectiesystemen om daarmee te voldoen aan de hogere eisen op het gebied van klanttevredenheid en merkimago. Zeker door de verregaande robotisering van de inpaklijn zijn vision inspecties op het gebied van verpakking, etiket en sealintegriteit een must", stelde Jeroen Keunen, General Manager van Vision Partners. Het verpakkingsinspectiesysteem Labelscout is […]Lees ook:
Vision Partners ziet veel vraag naar turn-key machine vision inspectie

Vision Partners blikt terug op belangrijk jaar met mooie projecten

GEA beschikt over ruim vijftig jaar ervaring in verpakken
GEA is een van de grootste leveranciers van procestechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie en een groot aantal andere industrieën. GEA beschikt over ruim vijftig jaar ervaring op het gebied van dieptrekkers. Ze zijn ontworpen aan de hand van de nieuwste technologieën en expertise opgebouwd in jarenlange samenwerking met klanten. Een voorbeeld van 'engineering for a better […]Lees ook:
GEA ontwikkelt thermoformers voor elke behoefte

GEA benoemt Stefan Klebert tot opvolger van Jürg Oleas als CEO
Bizerba draagt actief bij aan manier waarop Industrie 4.0 vorm krijgt
Productie verandert in een Smart Factory. Machines en producten zijn digitaal gekoppeld en communiceren met elkaar. In de cloud worden installaties virtueel afgebeeld en met digitale systemen verbonden. De productie kan via een smartphone of tablet worden bestuurd. Met haar slimme oplossingen draagt Bizerba nu al actief bij aan de manier waarop Industrie 4.0 vorm […]Lees ook:
Bizerba Nederland sluit overeenkomst datakoppeling met Bon Vivant In-site

Bizerba zet gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 10 procent door

Tegra Systems biedt jarenlange ervaring in wegen en etiketteren
Tegra Systems is leverancier, importeur en producent van diverse weeg- en etiketteerapparatuur. "Wij leveren standaard en maatwerk oplossingen voor industriële toepassingen. Onze medewerkers hebben tientallen jaren ervaring op het gebied van wegen en etiketteren", vertelt André van Teeffelen van Tegra Systems. Door deels de producten in te kopen en deze deels zelf te ontwikkelen kan […]Lees ook:
Tegra Systems zet ervaring in voor wegen en etiketteren

Tegra Systems levert oplossingen voor industriële toepassingen
Pont Packaging innoveert in verpakkingen van kunststof en glas
Onder het motto 'aangepaste verpakkingen voor al uw producten' zoekt Pont Packaging continu naar oplossingen en anticipeert het op toekomstige behoeften in de markt. Het bedrijf richt zich daarbij op het ontwikkelen en patenteren van verpakkingen op maat in kunststof en glas. Door te luisteren naar haar klanten en haar kennis van verschillende marktsegmenten, ontwikkelde Pont Packaging […]Lees ook:
Pont Europe combineert schoonheid met praktische voordelen

Pont Packaging kondigt lancering van gloednieuwe website aan

ETT-Benelux vertegenwoordigt toonaangevende machinebouwers
ETT-Benelux is opgericht in 2003 door ETT-Verpackungstechnik en Marcel de Brouwer. ETT-Benelux is het verkoop- en servicekantoor in de Benelux voor de toonaangevende machinebouwers ETT-Verpackungstechnik, Prasmatic en Posimat. "Daarnaast werken we per project met andere partners samen om bijvoorbeeld een complete lijn aan te kunnen bieden", lichtte Marcel de Brouwer van ETT-Benelux uit Dongen toe […]Lees ook:
ETT levert unieke en zeer flexibele casepackers in Benelux

ETT-Benelux biedt complete lijnen in samenwerking met partners
Rajapack zet expertise in voor passende verpakkingsoplossing
De sterke groei van de e-commercesector heeft de afgelopen jaren gezorgd voor de opkomst van een heel nieuw gamma aan verpakkingsproducten en -oplossingen. "Onze visie op verpakkingen is jaren geleden beginnen te veranderen. Naast het basisidee van verpakken en beschermen is een verpakking ook een middel geworden om zichtbaarheid te geven aan een product en merk […]Lees ook:
Bespaar tijd en folie met een foliewikkelaar van Rajapack

Rajapack geeft tips over het correcte gebruik van tape

Riverside Natural Foods groeit en kiest voor oplossing van Schubert
Het Canadese bedrijf Riverside Natural Foods produceert mini-granola en repen onder het merk MadeGood. Hiervoor worden ingrediënten uit de biologische landbouw gebruikt, waarmee consumenten een gezonde energieboost krijgen tussen de maaltijden door. Als resultaat van het toegenomen succes, heeft het bedrijf besloten om haar eindverpakkingsproces te automatiseren. Riverside koos voor een TLM-systeem van Schubert en […]Lees ook:
Schubert laat machines verbinding maken met nieuw digitaal platform

Vindingrijke Gerhard Schubert viert tachtigste verjaardag
Dijkstra Vereenigde presenteert verpakkingsexpertise
Dijkstra Vereenigde is ruim honderd jaar een begrip. Zij is een betrokken partner met een groot gevoel voor service, kwaliteit en marktbehoeften. Op Empack in Brussel stond het professionele team klaar om bezoekers te voorzien van informatie en advies. Op haar stand toonde Dijkstra Vereenigde de Fuji flowpacker, een T.Freemantle […]Lees ook:
Grote paprikaverpakker kiest voor Dijkstra Vereenigde

Dijkstra Vereenigde biedt innovatieve beugelsluiting Revò

Kortho gaat verder dan alleen besparen met softwareoplossingen

Een tijdje geleden lichtte Korto al een tipje van de spreekwoordelijke sluier op over haar nieuwe generatie thermoprinters en op Empack in Utrecht was het dan zover: de lancering van de nieuwe TT-Series. Meindert de Groot vertelde in een exclusief interview hoe Industry 4.0 bij Kortho verder gaat dan alleen besparen met softwareoplossingen […]Lees ook:
Kortho levert eerste batch met nieuwe Printerface IoT controllers

Kortho ontwikkelt mineraalolie vrije inkt die voldoet aan MOSH MOAH-wetgeving

KHS biedt premium 'look and feel' met minder verpakkingsmateriaal
Met Nature MultiPack bracht NMP Systems, een dochteronderneming van KHS, enige tijd geleden een baanbrekende verpakkingsinnovatie op de markt. Aan de marktintroductie voor Evian ging een intensieve samenwerking met Danone Waters vooraf. Nature MultiPack is het samenvoegen van PET-flessen met een speciaal ontwikkelde kleefstof. Handige handgrepen en individuele flesoriëntatie zorgen daarbij voor effectieve marketing […]Lees ook:
KHS biedt InnoPET Plasmax voor kleine bottelaars en converters

KHS presenteert ontwikkelingen voor markt PET-verpakkingen

Prins Verpakkingstechniek ontwikkelt machine voor kleine hoeveelheden
De EVO 300 HS van Prins Verpakkingstechniek is een lage intermitterende verticale vorm-, vul- en sluitmachine speciaal ontworpen voor een verpakkingsproces met kleine hoeveelheden of verschillende producten in flexibele verpakkingen. De EVO 300 HS heeft een hygiënisch ontwerp en is grotendeels uitgevoerd in RVS. Daardoor is hij zeer geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. Het compacte ontwerp […]Lees ook:
Prins Verpakkingstechniek biedt compacte machine voor kleine productielocaties

Prins Verpakkingstechniek biedt oplossing voor ieder mogelijk verpakkingsstuk
Sealed Air biedt innovatieve voedselverpakkingsoplossingen
Sealed Air Corporation biedt wereldwijd kennis op het gebied van voedings-, product- en medische verpakkingsoplossingen. De oplossingen van Sealed Air richten zich op afvalvermindering, behoud van natuurlijke omgevingen en productveiligheid. Ze helpen klanten hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren in het licht van de grote huidige maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Binnen de divisie Food Care werkt Sealed […]Lees ook:
Sealed Air biedt innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen

Sealed Air ontvangt diverse awards voor innovatieve oplossingen

LabelPro biedt compact en digitaal systeem voor productie etiketten
Labelpro combineert de nieuwe Afinia L701 met de DLF Desktop Finisher. Met deze combinatie haalt u volgens Labelpro de meest compacte en volledig digitale etiketproductiesysteem in huis. "Print en snijdt zelf uw etiketten, u heeft geen voorgestanste etiketten meer nodig, complete controle over uw labels, neemt weinig ruimte in beslag, eenvoudig te bedienen en elke […]Lees ook:
LabelPro breidt aanbod uit met Epson ColorWorks printers

LabelPro biedt op maat gemaakte oplossingen
Etipack toont veertig jaar evolutie in etiketteren in één oogopslag
Etipack bestaat veertig jaar, een mijlpaal die natuurlijk niet onopgemerkt mocht blijven. "In deze veertig jaar hebben techniek en innovatie niet stilgestaan. Eén ding blijft onveranderd, namelijk dat Etipack de onbetwiste specialist is in etiketteren", vertelde Diana Heemskerk op Empack in Utrecht. Op Empack liet Etipack in een speciaal […]Lees ook:
Machinefabrikant Etipack tilt feeders naar een hoger niveau

Altrif Label bespreekt mogelijkheden van etiketteren met Etipack

Cyklop is klaar voor de toekomst met lancering nieuwe website
"Na maanden van voorbereiding achter de schermen is het zover: onze nieuwe website is live", liet Gert Wolf, marketing manager bij Cyklop, enthousiast weten. "Met een fris design en een duidelijke indeling. Op onze website informeren wij u over al onze producten, vacatures en kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief […]Lees ook:
Cyklop biedt voor iedere toepassing passend omsnoeringsapparaat

Cyklop print productinformatie contactloos op verschillende materialen
Altrif en St-Luc zien gezamenlijke toekomst positief tegemoet
Altrif Label, al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in het drukken van etiketten, ging in juli 2016 samen met St-Luc Labels & Packaging (België) en Microbox Packaging (Frankrijk) en sindsdien vallen de drie bedrijven onder één familie. Met een breed gamma aan verpakkingsmaterialen wil de groep een leverancier van totaaloplossingen in de verpakkingsmarkt zijn […]Lees ook:
Altrif Label en St-Luc Labels & Packaging investeren in digitale toekomst

Enthousiaste drukkers gaan terug in de schoolbanken bij Altrif Label

Zwager Techniek treedt naar buiten met nieuwe ontwikkelingen
"Verpakkingsmachines komen van Zwager Techniek!" Met deze nieuwe slogan en een aantal nieuwe ontwikkelingen trad Zwager Techniek naar buiten op Empack in Utrecht. Het belangrijkste nieuws was de presentatie van Reepack. Zwager Techniek is namelijk de nieuwe importeur van Reepack voor Nederland. Zwager Techniek toonde de compacte traysealers Reetray 30 voor MAP en skin […]Lees ook:
Zwager Techniek presenteert innovatie van Mondini op Anuga FoodTec

Zwager Techniek brengt machines onder de aandacht op Slavakto
EFM Machinery creëert nieuwe norm voor flexibele afvullijnen
EFM Machinery ontwikkelde in samenwerking met een langdurige klant een bijzondere afvullijn. Het betreffende bedrijf produceert al 80 jaar sauzen voor een Nederlands huismerk. De uitdaging lag in de ontwikkeling van een lijn die diverse sauzen af zou kunnen vullen in een breed gamma van verpakkingen en sluitingen. De door EFM Machinery geleverde […]Lees ook:
EFM Machinery trekt succes in voedingssector door naar non-food

EFM Machinery geeft extra betekenis aan flexibele en efficiënte afvullijn

Bühnen verbetert ergonomie lijmen met gepatenteerde techniek
Lijm handmatig opbrengen is bij veel toepassingen ook op high-tech gebied nog steeds de meeste effectieve manier om twee materialen met elkaar te verbinden. Daarbij is het niet altijd gemakkelijk het lijmproces veilig en economisch uit te voeren. Twee innovatieve apparaten uit de wing.line-serie van Bühnen kunnen hier hulp bieden. De HB 250 en […]Lees ook:
Bühnen maakt aanbrengen lijm gemakkelijker met nieuwe generatie

Bühnen biedt uitgebreid assortiment aan hotmelts
Empack keert terug naar Jaarbeurs in Utrecht
Empack keerde in april terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. De zestiende editie van Empack draaide om innoveren, interactie en ontwikkelen en de Jaarbeurs was drie dagen lang de verpakkingsvraagbaak waar 10.000 verpakkingsexperts samenkwamen om advies in te winnen en innovaties te ontdekken op het gebied van food, machines, recycling en […]Lees ook:
Easyfairs legt beurservaring Empack en Packaging Innovations vast in video's

Empack presenteert nieuwe plattegrond voor editie in Den Bosch

Bezoeker ontdekt trends en innovaties op Empack in Brussel
De zeventiende editie van Empack vond in oktober plaats in Brussels Expo. Op Empack, dat gelijktijdig plaatsvond met Logistics & Distribution, konden de laatste trends en innovaties in de verpakkingssector worden ontdekt. Bezoekers konden zich laten inspireren door meer dan 250 exposanten op het totaalevent voor verpakken, logistiek en distributie in België. Het team van […]Lees ook:
Beursorganisatie en exposanten blikken in video terug op Empack

Empack en Logistics & Distribution trekken 5.793 professionals
ALL4PACK Paris 2018 bevestigt begin revolutie verpakkingssector
Marktveranderingen als gevolg van wet- en regelgeving en milieueisen, de nieuwe behoeften van de B2B- en consumenten omnichannelhandel en de kansen die de industrie 4.0 biedt, waren enkele van de vele actuele thema's die aan de orde kwamen op de internationale verpakkingsbeurs ALL4PACK Paris 2018 die in november werd gehouden in Parijs […]Lees ook:
ALL4PACK Paris biedt wederom aaneenschakeling van hoogtepunten

ALL4PACK Paris maakt winnaars Innovation Awards 2018 bekend

Keten ontmoet elkaar op succesvolle editie Packaging Industry
Ruim 150 eindbeslissers ontmoetten elkaar in maart op Packaging Industry en Afval & Recycling Industrie in Utrecht. Stadion Galgenwaard was het toneel voor een inspirerende netwerkmiddag met de gehele keten. "Onder leiding van dagvoorzitters Hester Klein Lankhorst (KIDV) en Rijk van Korlaar (VNV) zijn we in gegaan op kwaliteit in de keten […]Lees ook:
Philips verbindt verpakkings- en recyclingsector met duurzame ambities

Avantium benadrukt belang ketensamenwerking bij transitie naar biobased verpakken
Packaged Summit: focus verschuift van carbon footprint naar waste
Waar een aantal jaar geleden iedereen nog volop bezig was met de ecologische voetafdruk van een product, verschuift de focus momenteel van deze carbon foodprint naar 'waste' ofwel afval. Dat bleek tijdens de zevende editie van het jaarlijkse congres Packaged Summit in Amsterdam, waar sprekers uit verschillende facetten van de verpakkingssector onder andere opriepen om […]Lees ook:
Sprekers en bezoekers blikken in video terug op Packaged Summit

Global Packaged Summit brengt verpakkingsexperts samen in Amsterdam

De Gouden Noot symboliseert holistisch innovatieve verpakking
De Gouden Noot is 's werelds meest competitieve verpakkingsinnovatiewedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum tweejaarlijks grensverleggende verpakkingsinnovaties wereldwijd. De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin een massief gouden walnoot, symbool van een 'holistisch' innovatieve verpakking […]Lees ook:
ACU-Drop II wint innovatiewedstrijd De Gouden Noot 2018

NVC promoot finalisten De Gouden Noot
KIDV blikt terug op vijfjarig bestaan en (ver)pakt duurzaam door
"Samen moeten we alles op alles zetten om met de gehele verpakkingsketen in de toekomst alle verpakkingen recyclebaar te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we na de zure regen en het gat in de ozonlaag ook het wereldwijde plastic probleem kunnen oplossen." Dit zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in […]Lees ook:
Hester Klein Lankhorst neemt na vijf jaar afscheid als directeur van KIDV

KIDV benoemt Chris Bruijnes als nieuwe directeur

Pack Online lanceert compleet vernieuwde website
Na maanden van voorbereidingen lanceerde Pack Online een compleet vernieuwde website. "In 2009 begon ik op het spreekwoordelijke zolderkamertje met het verzamelen, publiceren en versturen van nieuws over en voor de verpakkingssector. Tegenwoordig werken we er zelfs met meerdere mensen hard en gepassioneerd aan om professionals van nieuws te voorzien en bedrijven onder de aandacht te brengen bij hun doelgroep", vertelde Lody van Berkel, uitgever van Pack Online […]Lees ook:
Pack Online pakt Smart Industry 'groots' aan

Lody van Berkel blogt over 'slechte' verpakkingen


Wilt u onze nieuwsbrieven met een andere frequentie of helemaal niet meer ontvangen?
Klik hier om uw voorkeuren bij te werken of om u af te melden.