HomeNieuwsBeurzen en evenementenNVC Nederlands Verpakkingscentrum promoot finalisten De Gouden Noot

NVC Nederlands Verpakkingscentrum promoot finalisten De Gouden Noot

De Gouden Noot is ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen. De wedstrijd kent geen deelcategorieën, zoals bijvoorbeeld de materiaalsoort, de communicatiefunctie of het type verpakte product. Integendeel: alle inzendingen worden integraal beoordeeld op hun over-all innovativiteit.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke Prijsuitreiking op donderdag 22 november 2018 in A’DAM-toren in Amsterdam. De Prijsuitreiking wordt gepresenteerd door Francesca Vanthielen. Alle winnaars en finalisten worden gedurende twee jaar door het NVC gepromoot, vanaf het moment dat de finaleplaats behaald is. Zo zullen de finalisten en winnaars van De Gouden Noot 2018 bijvoorbeeld te zien zijn op de internationale verpakkingsbeurs All4Pack 2018 in Parijs.

De nieuwe juryvoorzitter van de De Gouden Noot is Renee Wever (foto 1), hoogleraar Industrieel Ontwerpen aan Linköping University in Zweden. Hij volgde onlangs professor Onno Omta op, die in 2017 met pensioen ging na acht edities het voorzitterschap te hebben bekleed. Professor Wever is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft en combineert een veelgeprezen wetenschappelijke carrière in design met een grote interesse in verpakken.

www.goudennoot.nl