De Tsjechische snackproducent POEX produceert een breed scala aan geëxtrudeerde snacks onder zowel haar eigen merk als voor een aantal van de grootste supermarkten. Van oudsher produceert het bedrijf verpakkingen van 150 gram en meer. Door de groeiende vraag naar kleinere formaten en de introductie van gezondere snackproducten moest POEX op zoek naar een verpakkingsoplossing die de snelheid van de extruder kon bijhouden.

Deze oplossing werd gevonden in de iTPS (integrated Total Packing System) van Ishida Europe. De Ishida iTPS is in staat om 125 verpakkingen van 15 gram per minuut te maken met een nauwkeurigheid van 0,4 gram. De oplossing combineert een multihead weger van het type CCW-RV-214W, een verticale verpakkingsmachine van het type Atlas, een metaaldetector en een DACS controleweger. De volledige integratie van het systeem levert maximale snelheden, efficiëntie en doorvoer, waardoor een snelle en probleemloze overdracht van het product van de weger naar de verpakkingsmachine wordt gewaarborgd.

“Hoewel we op de hoogte waren van de mogelijkheden van Ishida, vroegen we ons toch af of de iTPS wel de voor ons benodigde snelheden zou kunnen halen. De oplossing is echter specifiek ontworpen voor snacks en daardoor heeft deze vanaf het begin precies geleverd wat we nodig hadden”, vertelt Jaroslav Caha, Production Manager bij POEX.

www.ishidaeurope.com