GH-Ulma organiseerde afgelopen week het exclusieve en tweedaagse event Ulma Vertical Bagging Solutions in haar showroom te Schelle. Een vijftigtal geïnteresseerden kwam langs om te ontdekken hoe recente innovaties en gepatenteerde concepten van Ulma Packaging hen geld kunnen besparen en kwalitatievere producten kunnen laten maken.

Na ontvangst met hapjes, drankjes en een korte maar zeer 'to the point' presentatie over de gedemonstreerde concepten waren er een tweetal complete verpakkingslijnen opgesteld voor live demo’s met product: Tight Bag voor bevroren producten en V-range voor sla, kruiden en andere ‘slecht vallende' producten.

Het gepatenteerde Tight Bag is ontwikkeld voor verpakkers van bevroren producten. Ulma Packaging is hiermee in staat om op een gecontroleerde, regelbare manier en zonder capaciteitsverlies overtollige lucht af te zuigen alvorens de zak te sealen. “Filmperforatie om het zakvolume te verkleinen kan vanaf nu eindelijk worden vermeden. Concreet kan u hierdoor tot 15% meer zakken verpakken per doos met een drastische daling van de transportkosten tot gevolg”, sprak Dominique de Velder de aanwezigen toe. “Een ander voordeel is minder risico op oxidatie en minder kans op beschadiging aangezien de bevroren producten niet kunnen verschuiven in de zak maar stevig op hun plaats blijven zitten.”

De nieuwe V-range van Ulma Packaging richt zich tot verpakkers van sla, kruiden en andere ‘slecht vallende' producten. “Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat volumineuze producten zoals sla of verse kruiden niet meer kunnen ‘bruggen' in de vormschouder of -buis. Het Venturi-systeem zorgt ervoor dat het product als het ware door de vormbuis naar beneden wordt getrokken in de zak. Hierdoor komen de producten ook beter onderin de zak terecht, waardoor niet alleen met smallere maar ook met lagere verpakkingen kan gewerkt worden. In combinatie met een ultrasoon lassysteem kan een maximum aan dichte verpakking worden gegarandeerd.”

Impressie Ulma Vertical Bagging Solutions 2018