HomeMachinesEtiketteren en printenAltrif Label bespreekt mogelijkheden van etiketteren met Etipack

Altrif Label bespreekt mogelijkheden van etiketteren met Etipack

Altrif Label heeft dagelijks contact met vele verschillende bedrijven. Vaak wordt het bedrijf benaderd door start-ups en bedrijven met een etiketaanvraag. Omdat Altrif Label graag wil helpen, voorziet het bedrijf van een advies op maat. In bijna elk gesprek komt het etiketteren van etiketten aan bod. Het is zelfs een van de standaardvragen om een etiketaanvraag zo goed mogelijk te verwerken. In dit artikel meer over de verschillen van etiketteren en etiketteermachines.

Handmatig etiketteren

Voor de kleine oplages wordt veelal handmatig geëtiketteerd. Het voordeel hiervan is dat er geen etiketteermachine gekocht hoeft te worden. Het nadeel zit hem in het precies en uniform aanbrengen van de etiketten op de producten, en de tijdsinvestering (manuren). Ook kan het etiket en/of product niet te complex van vorm zijn om bobbels of scheef etiketteren te voorkomen. Voor deze manier van etiketteren zijn handmatige etiketteerapparaten en etiketteerdispensers beschikbaar. Deze zorgen ervoor dat het handmatig etiketteren zo gemakkelijk mogelijk verloopt.

Machinaal etiketteren

Zodra een bedrijf vaker etiketten bij Altrif Label bestelt of grotere oplages afneemt, komt de afweging voor het machinaal etiketteren naar voren. Het voordeel van machinaal etiketteren is dat het vele malen sneller gaat dan etiketteren met de hand. Daarnaast kost het ook minder tijd gezien de machine, na de juiste instellingen, gewoon zijn werk doet. Een nadeel is dat een etiketteermachine een investering van de klant vergt. Altrif Label adviseert u graag over de beste manier van etiketteren, voor uw product.

Manieren van etiketteren en etiketteermachines

Kijkende naar de mogelijkheden van etiketteren, zijn er vele opties. Elk type product heeft een ander type etiket en daarmee ook een (iets) andere manier van aanbrengen. Zo kan een product simpel voorzien worden van een etiket aan één zijde, bijvoorbeeld aan de bovenkant bij een bakje of doosje. Er zijn ook producten waar bijvoorbeeld een etiket rondom wordt aangebracht met een gedeeltelijke overlap, zoals bijvoorbeeld bij blikjes of flesjes. Bij handmatig etiketteren hoeft u niet te letten op de vorm van uw product of etiket. Bij machinaal etiketteren zeker wel.

Standaardoplossingen of maatwerk

Er zijn veel standaardoplossingen op het gebied van etiketteren. Veel producten kunnen geëtiketteerd worden met bestaande toepassingen. Alle etiketten van Altrif Label hebben een machine die deze kunnen aanbrengen. Dat kunnen sluitzegels, nekhangers, meerlaagse of wrap-around etiketten zijn. Daarnaast is het een specialiteit om mee te denken voor een specifieke oplossing per product. Altrif Label kan u voorzien van een advies voor uw toepassing. Zo weet u zeker dat u een geschikte machine met de juiste instellingen krijgt. Van grote tot kleine machines, de mogelijkheden zijn volgens het bedrijf eindeloos eindeloos.

www.altrif.nl