Naast de bekende fabriek in Milaan waar Etipack haar etiketteersystemen produceert, bouwt Etipack al ruim 25 jaar tal van oplossingen voor het ontstapelen en ontnesten van verschillende materialen in een tweede fabriek in Soncino. Hier werkt een gespecialiseerde R&D-afdeling aan de ontwikkeling van frictie feeders en pick & place-systemen.

Frictie feeders in een nieuw, innovatief jasje

Om vlakke producten, zoals coupons, kaarten en booklets te ontstapelen en in te voegen in de verpakkingslijn, biedt Etipack frictie feeders uit de Whizzy-serie. Deze feeders onderscheiden zich door een uiterst krachtige motor en een speciaal ontwikkeld bandensysteem, waardoor producten altijd perfect uitgelijnd afgegeven worden. Een uitstekende keuze dus wanneer snelheid en nauwkeurigheid gewenst zijn. Vanaf nu worden Whizzy feeders standaard voorzien van een innovatieve Niplate 600 treatment. Hiermee speelt Etipack in op de vraag om feeders in de standaarduitvoering geschikt te maken voor toepassingen in de voedings- of farmaceutische industrie. Met het oog op de industrie 4.0 certificering wordt een nieuwe gebruikersinterface ontwikkelt, die in de loop van 2019 ingevoerd zal worden.

Snijfeeder met dubbele productiecapaciteit

De Cut & Feed is een reeds bekende oplossing in het gamma van Etipack, geschikt om gevulde sachets per stuk af te snijden en in te voegen in de verpakkingslijn. Denk hierbij aan zakjes met silica, dressing, sauzen of kruiden. Een minder gekende toepassing van deze machine is het afsnijden van strips met blow-fill-seal monodose verpakkingen. Nieuw is een HiSpeed-variant met roterend snijmechanisme en aangedreven door een servomotor, waarmee een productiesnelheid tot 300 stuks per minuut gehaald kan worden.

Een ruimer overzicht van alle feederoplossingen is te vinden op de website van Etipack.

www.etipack.nl