“Veel klanten zijn op zoek naar vision inspectiesystemen om daarmee te voldoen aan de hogere eisen op het gebied van klanttevredenheid en merkimago. Zeker door de verregaande robotisering van de inpaklijn zijn vision inspecties op het gebied van verpakking, etiket en sealintegriteit een must”, stelt Jeroen Keunen, General Manager van Vision Partners.

Het verpakkingsinspectiesysteem Labelscout is volgens Jeroen Keunen ontwikkeld om met hoge snelheid verpakkingskenmerken, zoals etiket, randvervuiling, leesbaarheid THT, afvulling of integriteit, te controleren op juistheid. “Daarnaast is de Sealscout een verpakkingsinspectiesysteem dat iedere verpakking in-line controleert op thermische afwijkingen van de sealnaad. Een thermische afwijking is een indicatie dat de seal niet aan de gestelde eisen voldoet.”

Beide hoogwaardige systemen zijn ontwikkeld voor verpakkingslijnen met een hoge diversiteit aan producten. De procesoperator voegt eenvoudig nieuwe artikelen toe aan de database waarbij per artikel de gewenste inspectiemethode met bijbehorende criteria kan worden geselecteerd. Daarnaast is dynamische inspectie mogelijk wanneer gekoppeld aan het productieplanningsysteem. Hierdoor kunnen elementen als houdbaarheidsdatum en track & trace-informatie worden gevalideerd.

“De Labelscout en Sealscout kunnen, indien gewenst, in bestaande verpakkingslijnen worden geplaatst zonder de configuratie aan te passen. Wij kunnen het verpakkingsinspectiesysteem turn-key leveren. Geplaatst in een bestaande lijn inclusief camera's, RVS-touchscreen besturingspaneel, montagemateriaal, triggersensor, inspectiesoftware, installatie en training”, besluit Jeroen Keunen.

Bekijk brochure