Branding by Banding partners Bandall en Max Aarts bieden verpakkingsoplossingen die op meerdere fronten voordelen bieden in de vleesverpakkende industrie. Met slechts een dunne bedrukte banderol kunnen er al opvallende promopacks worden gemaakt door doosjes, schaaltjes of tray seals met vlees met één machine te stapelen, te bundelen en te labelen.

Een andere oplossing sluit aan op de trend in toenemende vacuümverpakkingen en skinverpakkingen in de vleesindustrie. Met name de luxere vlees- en gevogeltesoorten worden steeds vaker vacuüm verpakt met bij voorkeur zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. Doordat veel van deze producten onregelmatige vormen hebben door afwijkende contouren, vaak door toedoen van uitstekende botdelen of vleugels en dergelijke, wordt een traditioneel zelfklevend etiket lastig. Met een bedrukte banderol daarentegen kunnen dit soort luxe producten, zoals T-bonesteaks, halve parelhoenen en gestapelde worstjes, juist prima worden gelabeld en van de juiste merkuitstraling worden voorzien.

De banderolleermaterialen, of dit nu folie of papier betreft, kunnen naadloos op de overige verpakkingsmaterialen worden afgestemd, waardoor een totaalverpakking altijd als geheel kan worden gerecycled. Additionele printtechnieken (tijdens het banderolleren) maken het mogelijk om met slechts één banderol-ontwerp te werken, aangezien de wisselende informatie op de banderol kan worden meegeprint. Recepten of storytelling over eventuele ambachtelijke of duurzame werkwijzen kunt u desgewenst op de achterzijde van de banderol plaatsen.

www.brandingbybanding.com