HomeNieuwsBedrijven en personenBizerba zet gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 10 procent door

Bizerba zet gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 10 procent door

Bizerba, leverancier op het gebied van weeg-, snij- en etiketteersystemen, boekte in het jaar 2017 een wereldwijde omzet van 677 miljoen euro. De inkomsten van het familiebedrijf in Balingen groeide met 4 procent in verhouding tot een jaar eerder.

De omzetgroei in het afgelopen fiscale jaar is voornamelijk afkomstig uit andere Europese landen. Terwijl ongeveer 30 procent van de omzet van Bizerba in Duitsland wordt behaald, wordt de resterende 70 procent in het buitenland omgezet. Bedrijfssectoren met de hoogste groeipercentages zijn de industrieoplossingen, zakelijke diensten en Labels & Consumables met een gemiddelde omzetstijging van 7 miljoen euro elk. Tegelijkertijd steeg het personeelsbestand naar 4.100 werknemers.

“We zijn blij om de loop van ons vorige, zeer succesvolle fiscale jaar in bijna al onze bedrijfssegmenten in 2017 voor te zetten”, aldus Andreas Kraut, CEO en aandeelhouder van Bizerba. “Dit bevestigt het feit dat ons productportfolio perfect aansluit bij de eisen van de markt en onze klanten: met productinnovaties, waaronder de nieuwe Pro Series-weegschalen, de BRAIN2- en Retail Office-softwareoplossingen en serviceaanbiedingen, zoals MyBizerba, voldoen we duidelijk aan behoeften van de digitaal verbonden markt.”

In de afgelopen drie jaar noteerde Bizerba een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 10 procent, die kan worden toegeschreven aan oplossingen voor wegen, snijden en etiketteren als de drie kernsectoren. De sectoren Labels & Consumables, retail en industriële software en de verschillende financierings- en serviceaanbiedingen speelden echter ook een belangrijke rol. Bovendien creëerde Bizerba een sterke pijler voor de oostelijke verkoopregio door een dochteronderneming op te richten in Turkije.

www.bizerba.com