“Steeds meer productiebedrijven kiezen ervoor om hun codeer- of etiketteersystemen in een huurconstructie te gebruiken”, vertelt Fred Simon van TradePack. “Men is er inmiddels aan gewend om het kopieerapparaat of de heftruck elke vier tot vijf jaar te vervangen. Hiervoor is lease zeer gebruikelijk. Feitelijk geldt deze gebruiksduur ook voor randapparatuur in een verpakkingslijn.”

TradePack biedt de mogelijkheid om apparatuur te leasen met BNP Paribas. Door het codeersysteem elke vier tot vijf jaar te vervangen, blijft men volgens Fred Simon oplopende reparatiekosten voor. “Een huurconstructie houdt uw codeer- of etiketteerkosten overzichtelijk. Bij een periode van zestig maanden kunnen wij een industriële inkjetprinter al inzetten vanaf 5,50 euro per dag. Men wordt dan geen rechtmatige eigenaar van de apparatuur, maar het voordeel hiervan is dat het systeem ook niet opgenomen hoeft te worden in de inventaris.”

De nieuwste Citronix Ci5000-serie inkjetprinter leent zich volgens Fred Simon goed voor een dergelijke opzet. “De automatische start- en stopprocedure zijn zo gemaakt dat het dagelijkse onderhoud tot een minimum wordt beperkt. Ook de servicemodule is erop gebaseerd dat de gebruiker deze zelf kan vervangen zodra de printer hier een waarschuwing voor geeft.”

www.tradepack.nl