HomeDossiersDuurzaamheidLaminex reduceert gebruik van verpakkingsmateriaal met Lantech

Laminex reduceert gebruik van verpakkingsmateriaal met Lantech

Laminex B.V. heeft onlangs geïnvesteerd in een semi-automatische palletwikkelaar van Lantech en heeft daarmee het gebruik van verpakkingsmateriaal per pallet weten te reduceren met maar liefst 73%. Het hoofdzakelijke doel was om na 29 jaar het verpakken van pallets te herzien en op zoek te gaan naar een nieuwe duurzame, efficiëntere en veilige methode.

Dirk Monster, operationeel directeur van Laminex, vond in Lantech dé partner voor het representatief wikkelen van de LEWIS® Zwaluwstaartplaten®, die Laminex exclusief produceert voor REPPEL B.V. “Op de Logistica beurs viel met name de XT Cut & Clamp unit op, waarna we vervolgens diverse live tests hebben gedaan bij Lantech in de showroom. Ladingstabiliteit, efficiënt folieverbruik en ladingzekerheid waren voor ons zeer belangrijke en doorslaggevende thema's.”

Tim Reefs, sales manager bij Lantech, hielp Laminex daarbij: “Door het uitwerken van een specifiek wikkelpatroon voor dit type lading hebben we een zeer stabiele maar ook representatieve pallet weten te realiseren. Uiteindelijk mochten we de Lantech Q-300 XT palletwikkelaar leveren in combinatie met een zeer grote draaitafel, Start & Stop afstandsbediening en Pallet Grip®. Na een intensieve samenwerking tijdens de implementatie is er een zeer mooi eindresultaat gerealiseerd waar wij trots op zijn.”

“Met de overgang naar de Q-300 XT hebben wij uiteindelijk een verpakkingsmateriaalbesparing gerealiseerd van maar liefst 73%. Voorheen gebruikten we een speciale kartonnen hoes met een aantal straps. Momenteel verbruiken we alleen nog een kleine hoeveelheid folie met daarbij hoekprofielen die enkel het snijden aan de lading al voorkomen. Naast de besparing op verpakkingsmateriaal is de pallet stabieler en het proces minder arbeidsintensief. We gaan dus efficiënter om met verpakkingsmateriaal en kosten met als eindresultaat LEWIS® pallets die een representatief visitekaartje zijn van ons bedrijf”, aldus Dirk Monster.

www.lantech.com