Vision Partners kijkt terug op een succesvolle Empack in Jaarbeurs Utrecht. Op de drukbezochte stand zijn de turn-key oplossingen voor etiketcontrole en sealinspectie gedemonstreerd, die in nieuwe en in bestaande productielijnen (retro-fit) geplaatst kunnen worden.

“Onze systemen voeren etiket- en sealinspectietaken betrouwbaar uit zonder in te leveren op doorloopsnelheid”, vertelde Jeroen Keunen, General Manager van Vision Partners, op Empack. “Veel klanten zijn bezig met het robotisering van de inpaklijn en zijn op zoek naar in-line inspectiesystemen die de traditionele taken van de inpakker, zoals etiketcontrole en sealinspectie overnemen.”

Zo heeft Vision Partners de zogenaamde Sealscout in haar assortiment, die ontwikkeld is voor het in-line inspecteren van gesealde verpakkingen. Jeroen Keunen: “Met behulp van een industriële warmtebeeldcamera wordt iedere gesealde verpakking 100 procent in-line gecontroleerd op thermische afwijkingen van de sealnaad. Een thermische afwijking is een indicatie dat de seal niet aan de gestelde eisen voldoet.” De Sealscout is gemakkelijk in te stellen voor verschillende artikelen en kan eenvoudig in bestaande verpakkingslijnen, met bijvoorbeeld traysealers, dieptrekmachines of sealbalk, worden geplaatst.

Daarnaast is het Labelscout controlesysteem gedemonstreerd waarbij met hoge snelheid verpakkingskenmerken zoals etiket, dop, partijcode, barcodes of QR-codes gecontroleerd worden op juistheid. Jeroen Keunen: “Op de beurs hebben we onze Labelscout etiketinspectie oplossing gedemonstreerd waarbij meerdere camera's parallel de kenmerken van de verschillende etiketten van de verpakking controleren.”

Beide systemen zijn ontwikkeld voor verpakkingslijnen met hoge diversiteit aan producten. De procesoperator voegt eenvoudig nieuwe artikelen toe aan de database waarbij per artikel de gewenste inspectiemethode met bijbehorende criteria kan worden geselecteerd. Daarnaast is dynamische inspectie mogelijk wanneer gekoppeld aan het productplanning systeem. Hierdoor kunnen elementen als track-and-trace informatie of de houdbaarheidsdatum worden gecontroleerd.

De Sealscout en Labelscout zijn gemakkelijk in te stellen voor verschillende artikelen en kunnen retro-fit in bestaande verpakkingslijnen worden geplaatst. “Wij leveren de machine vision inspectiesystemen turn-key, dus inclusief camera's, RVS besturingspaneel met 17” touchscreen, montagemateriaal, trigger-sensor, inspectiesoftware, installatie en training”, besloot Jeroen Keunen.

www.visionpartners.nl