Moet je als bedrijf per dag meer dan 15 pallets verzenden? Dan wordt het tijd om in 2019 te investeren in een foliewikkelaar. De cijfers spreken voor zich. Met dit soort machine bespaar je veel tijd en verbruik je aanzienlijk minder wikkelfolie. De verpakkingsspecialisten van Rajapack bestudeerden alle soorten foliewikkelaars en analyseerden hun specifieke eigenschappen. Lees verder en leer met welke machines je je pallets het best omwikkelt.

Wanneer kies je voor machinaal wikkelen?

Als je logistieke dienst dagelijks meer dan 15 pallets voorbereidt, is een machinale verpakkingsoplossing een raadzame investering. Je spaart zo niet enkel de rug van je magazijnier (hij moet niets meer tillen of bukken), maar je bespaart ook veel tijd en wikkelmateriaal. Een foliewikkelaar verbruikt nooit méér folie dan noodzakelijk. Hij wikkelt daarnaast veel sneller en nauwkeuriger dan een mens zou kunnen doen.

  • Gebruik een foliewikkelaar bij homogene ladingen op pallets.
  • Verpak meer dan 15 pallets per dag.
  • Werk ergonomisch.
  • Bespaar tijd: laat de machine het werk doen.
  • Bespaar folie: gebruik nooit méér folie dan nodig.

Welke foliewikkelaar kies je het best?

  • Mobiele foliewikkelaar
    We steken van wal met de mobiele foliewikkelaar. Het is de voordeligste oplossing, hoewel er nog steeds een manuele inspanning voor nodig is. Je magazijnier rijdt het toestel tot bij een pallet en loopt er omheen. De folie wordt aangebracht met een vaste spanning en houdt de lading perfect op haar plaats, zonder beschadigingen.
  • Foliewikkelaar met draaiplateau
    Moet je magazijn dagelijks tot 50 pallets verwerken, dan is de foliewikkelaar met draaiplateau dé oplossing. Je zet een pallet op de draaischijf, knoopt de folie vast onderaan de pallet, drukt op de startknop en de draaischijf draait om zijn eigen as. De folie wordt dankzij deze techniek met een constante spanning rond de pallet gewikkeld: uitermate veilig en zorgvuldig. Met het model met voorreksysteem wikkel je tot 150 pallets per dag. Het geautomatiseerde voorreksysteem rekt de folie uit tot 250%. Je folie wordt hierdoor nóg beter benut.
  • Foliewikkelaar met draaiarm
    De foliewikkelaar met draaiarm is ontworpen voor een verpakkingsvolume tot 250 pallets per dag. Deze machine werkt volautomatisch en de mechanische overbrenging van de rol garandeert een stabiele omwikkeling. Bij deze machine kun je bovendien de snelheid van de arm en het aantal omwikkelingen volledig zelf kiezen, in functie van je palletlading. Deze foliewikkelaar staat voor een veilig gebruik: de draaiarm is bijvoorbeeld uitgerust met schokdempend schuim. Hij stopt onmiddellijk bij een hindernis of als je de noodstopknop indrukt. Bovendien is ze ergonomisch: de foliehouder stopt altijd op manshoogte zodat je magazijnier makkelijker de rol kan vervangen.
  • Wikkelrobot
    Een wikkelrobot is een multifunctioneel toestel dat eenvoudig is te verplaatsen en pallets volautomatisch omwikkelt. Regelmatige en onregelmatige vormen met uitstekende of uitspringende delen: dit toestel kan het allemaal aan. De wikkelrobot draait zelf rond de pallet en verzekert hierbij een stabiele kracht op de rekfolie. De variant met een voorreksysteem helpt je trouwens aanzienlijk op rekfolie te besparen. Gebruik je rekfolie met een elasticiteit van bijvoorbeeld 250%, dan wordt 1 meter folie uitgetrokken tot 3,5 meter

www.rajapack.nl