HomeNieuwsBedrijven en personenEnthousiaste drukkers gaan terug in de schoolbanken bij Altrif Label

Enthousiaste drukkers gaan terug in de schoolbanken bij Altrif Label

Altrif Label te Roosendaal is één van de grootste etikettendrukkerijen van de Benelux en een familiebedrijf waar 100 medewerkers werkzaam zijn. Sinds juli 2016 is Altrif Label onderdeel van de drukkerijgroep St-Luc Labels & Packaging met vier vestigingen in België, Nederland en Frankrijk. Met 280 medewerkers staat de drukkerijgroep St-Luc garant voor een sterke druktechnische prepress, vooruitstrevend colourmanagement en een kwaliteitsgerichte productie dankzij een nieuw en hoogtechnologisch machinepark.

Familiale karakter

Bij St-Luc en Altrif Label staat het familiale karakter centraal. Dit is een essentieel onderdeel van wie ze zijn en hoe ze zaken behartigen. Het familiale stellen ze gelijk met net dat beetje meer willen doen voor hun klanten en voor hun medewerkers. “Dit komt onder andere tot uiting in ons HR-beleid”, vertelt Roy Veldhoven, HR Manager bij Altrif Label. “Zo hebben wij een flexibele arbeidstijdenregeling waardoor medewerkers privé en werk goed in balans kunnen houden. Ook vinden wij het belangrijk om te investeren in medewerkers door onder andere coaching en opleidingen aan te bieden.”

Training flexo- en boekdruk

Zo ook de training flexo- en boekdruk van het GOC. Bij deze training krijgen de drukkers uitleg over alle aspecten van het proces. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de techniek zelf, de materialen en het colourmanagement. Het doel van deze training is niet alleen de efficiëntie en bestaande kennis van het personeel verder te verhogen, maar ook het voorkomen van productieproblemen en het reduceren van afval. Duurzaam ondernemen wordt hoog in het vaandel gedragen bij het bedrijf.

Positieve reacties

Zeven drukkers besloten de uitdaging aan te gaan en de training flexo- en boekdruk te volgen. Tot nu toe zijn er veel positieve reacties. Ervaren drukkers die al meer dan 30 jaar in het drukkersvak werkzaam zijn, zijn enthousiast omdat ze tijdens de training nog steeds bijleren.

Het GOC

Het GOC is hét instituut voor kennis en training in de verpakkingsmarkt. Zij maken zich ook sterk om de grafische beroepen meer onder de aandacht te brengen en mensen te enthousiasmeren voor het vak. “Logischerwijs kozen wij dan ook voor het GOC als opleider”, vertelt Roy Veldhoven. De drukkers zijn ook zeer te spreken over de trainer van het GOC. Door zijn enthousiasme en gedrevenheid weet hij elke generatie te inspireren.

www.altrif.nl