HomeNieuwsBeurzen en evenementenPhilips verbindt verpakkings- en recyclingsector met duurzame ambities

Philips verbindt verpakkings- en recyclingsector met duurzame ambities

De verpakkings- en recyclingsector hebben verbindende uitdagingen. Daarom organiseert Management Producties op donderdag 22 maart 2018 zowel Packaging Industry als Afval & Recycling Industrie in Utrecht. Het thema ‘de keten kiest voor kwaliteit' staat centraal. In aanloop naar het congres interviewt Pack Online een aantal van de topsprekers van Packaging Industry. Vandaag is het de beurt aan Eelco Smit, Director Sustainability bij Philips.

Wat betekent kwaliteit in de keten voor beide sectoren en hoe kunnen we elkaar verder versterken? “Hergebruik van materialen moet de norm worden. Afgedankte apparaten bestaan deels uit waardevolle materialen, dankzij innovatieve technieken kunnen we die terugwinnen en weer als grondstof gebruiken voor onderdelen van nieuwe producten en packaging. Maar dat kan alleen als iedereen in de keten zijn verantwoordelijkheid neemt”, vertelt een gedreven en gepassioneerde Eelco Smit, die bij Philips al jaren werkt aan duurzaamheid en nu voor consumentenproducten verantwoordelijk is het voor het ontwikkelen en uitrollen van het beleid op dit gebied.

Ketensamenwerking is volgens hem dan ook een fundamentele pijler in de transitie naar meer duurzame ambities. “Zo leidt het gemis van een standaardisatie in gerecycled kunststof tot een vertraging in die transitie”, stelt Smit doelend op de tientallen parameters in de kwaliteit van kunststoffen en de behoefte van bedrijven als Philips om telkens materialen met exact dezelfde eigenschappen geleverd te krijgen. “Aan de andere kant van de keten hebben we bijvoorbeeld onlangs het platform Information 4 Recyclers gelanceerd, waarop recyclingbedrijven op het gebied van stoffen de precieze samenstelling van onze producten kunnen raadplegen.”

Tijdens Packaging Industry en Afval & Recycling Industrie zal Eelco Smit tezamen met Wieger Droogh, General Manager bij SUEZ Recycling and Recovery Netherlands, Robbert de Vreede, Vice President Marketing Foods bij Unilever Benelux, en Arjan Wittekoek, Director bij Coolrec, worden geïnterviewd door dagvoorzitter Hester Klein Lankhorst, directeur bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Smit: “Samen met onze partner Coolrec vertellen we over een interessante praktijkcase waarbij 36% van de nieuwe Philips stofzuiger bestaat uit gerecyclede plastics. Een mooi voorbeeld van samenwerking ten behoeve van de circulaire economie.”

Klinkt interessant? Ook u bent van harte welkom op hét netwerkevent voor de gehele supply chain van verpakte producten en de afval- en recyclingsector. Reserveer uw plaats en ontmoet meer dan 200 experts. Lezers van Pack Online ontvangen € 50,00 korting o.v.v. code PACK50.

www.packagingcongres.com