Supervac ontwikkelt en produceert al meer dan vijftig jaar hoogwaardige vacuümverpakkingsmachines voor de voedingsindustrie. De machines worden in Oostenrijk geproduceerd en kenmerken zich door de combinatie van een RVS-design en -uitvoering, eenvoudig bedieningsgemak en lange levensduur.

Supervac heeft zich de vraag gesteld of het verpakken van producten in vacuümzakken verder geautomatiseerd kan worden. In de praktijk worden meerdere formaten producten en zakken door elkaar gebruikt. Dit heeft tot gevolg dat het proces arbeidsintensief kan zijn.

Om dit op te lossen heeft Supervac twee nieuwe machines ontwikkeld. Een geautomatiseerd systeem voor het inpakken van product in verschillende vacuümzakken en een systeem voor het automatisch inleggen van de zakken in de Supervac vacuüm-bandmachine.

Op de invoerbaan worden verschillende stukken vers vlees, vis of kaas gelegd. Het systeem analyseert de producten en kiest automatisch de juiste vacuümzak. Daarna worden de open zakken met product op de juiste wijze in de vacuümmachine getransporteerd.

Vacuümmachines van Supervac verpakken producten in vacuümzakken perfect met een zo laag mogelijke restzuurstof. De totale verpakkingslijn voor vacuümzakken van Supervac bestaat uit een Superbagger, een Superloader en een vacuüm-bandmachine.

Door gebruik te maken van Supervac kan een aanzienlijke kostenbesparing op personeel worden gerealiseerd. Daarbij kunnen er verschillende verpakkingen door elkaar gebruikt worden en de zakken altijd op de juiste wijze verpakt worden.

Ultrapak is vertegenwoordiger van Supervac en heeft zeer positieve reacties ontvangen op de afgelopen editie van Anuga FoodTec in Keulen. Volgens Ultrapak zag een vleesverwerker zeker mogelijkheden om verschillende producten automatisch te gaan verpakken in vacuümzakken. Een kaasproducent gaf aan voor verschillende stukken kaas de oplossing te zien. Daarbij zag hij de kwaliteit en robuustheid van Supervac en noemde het ‘echt vakwerk'.

www.ultrapak.nl