Espera introduceerde onlangs haar nieuwste generatie uitprijsmachine genaamd Nova. Deze volledig eigen ontwikkelde machine volgt niet alleen de trend van digitalisering Industrie 4.0, maar ook de belangrijkste trends in het uitprijzen van verse levensmiddelen, zoals individualisering van de verpakking, maximale flexibiliteit van het proces en uiteraard verhoging van de efficiency.

De Nova is volgens Espera de transformatie in uitprijzen. Uiteraard is het design hygiënisch, toegankelijk en ruimtebesparend. Het concept is modulair en kan flexibel aangepast worden aan het gewenste uitprijsproces. Daarnaast is de besturing volledig nieuw ontwikkeld, gebaseerd op de huidige smartphonebediening en apps. De operator kan het smart-screen ‘swipen' naar drie niveaus en individueel configureren.

Met een geïntegreerde 3D-camera wordt de verpakkingsgeometrie vastgesteld en juiste etiketteerpositie bepaald. Verpakkingen worden automatisch gecentreerd en automatisch wordt de juiste verpakkingshoogte bepaald en de applicator en/of printerpositie aangepast. Met ‘Switch & Go' kunnen de verschillende types etiketapplicatoren uitgewisseld worden.

Al deze nieuwe functies verhogen de flexibiliteit van het steeds complexer wordende uitprijsproces. Met geïntegreerde sensoren en slimme software wordt de stilstandstijd gereduceerd en de efficiency verhoogd. De ‘Smarthead'-functie optimaliseert de levensduur en de afdrukkwaliteit van de thermolijsten.

www.espera.nl