Van oorsprong is EFM Machinery actief in het realiseren van flexibele afvullijnen voor de voedingsnijverheid. Denk hierbij aan toepassingen voor onder andere sauzen, honing, oliën, chocopasta, fruitsappen, dranken en pindakaas, en blijft een zeer belangrijk aandeel behouden. De laatste tien jaar is echter ook de weg ingeslagen in het realiseren van projecten in non-food toepassingen en omhelst ATEX en standaard afvullijnen voor de chemische sector alsook specifieke en flexibele oplossingen in de cosmetica-, farmaceutische en bioscience industrie.

Verschillende projecten werden inmiddels gerealiseerd in de cosmetische sector die een groot gamma aan producten zoals crèmes, zalfjes, shampoos en oliën behandeld. Deze worden hoofdzakelijk afgevuld door de servo gestuurde piston afvulmachines die worden geleverd als aparte machine of mee wordt geïntegreerd in de in-line en compacte monoblock systemen.

Inmiddels werden ook meerdere projecten gerealiseerd in de farmaceutische en bioscience sectoren. Eén van deze projecten omhelst een zeer specifieke en flexibele afvullijn die opgebouwd is uit een opzet-draaitafel met toevoer plateau die de verpakkingen invoert naar een speciale 4.2.2. afvul- en sluitmonoblock. Het afvullen gebeurt door middel van een peristaltische 4-kops afvulunit aan een capaciteit tot 1.800 bph en worden gesloten door vier individuele, doch geïntegreerde sluitsystemen, voorzien van aparte doppentoevoeren die verschillende sluitprincipes hanteren. Deze zijnde twist-off deksels, pilferproof sluitingen, push-in rubbers en ook schroefdoppen. De afgewerkte verpakkingen worden opgevangen door middel van onze buffertafel waarna deze verder manueel verpakt worden in een clean-room omgeving.

Een volgend project werd inmiddels opgeleverd voor het afvullen van ‘orale vloeistoffen' voor dierengeneeskunde. De rechthoekige opzettafel met in-liner zorgt voor een correcte toevoer van de vierkante en ronde flessen en deze schuimende producten worden afgevuld door drie Massflow-meters die ingebouwd zijn in een 3.1 monoblock systeem. De gevulde flessen worden overgenomen door de ster van de sluitmachine die de flessen positioneert onder de sluitkop waarna de flessen worden verzameld op de buffertafel.

EFM Machinery presenteerde deze systemen op de afgelopen editie van Empack in Utrecht. Het bedrijf wil alle bezoekers van haar stand hartelijk bedanken. Empack gemist? De systemen van EFM Machinery worden tevens getoond in haar showroom te Roelofarendsveen alsook op haar stand tijdens de komende editie van IPACK-IMA te Milaan op 29, 30, 31 mei en 1 juni.

www.efmbv.nl