De Gouden Noot symboliseert holistisch innovatieve verpakking

De Gouden Noot is ’s werelds meest competitieve verpakkingsinnovatiewedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum tweejaarlijks grensverleggende verpakkingsinnovaties wereldwijd. De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin een massief gouden walnoot, symbool van een ‘holistisch’ innovatieve verpakking.

De negentwintigste editie van De Gouden Noot is gewonnen door ACU-Drop II, een unieke, gepatenteerde verpakkingsvorm die een revolutie teweegbrengt in de kwaliteitscontrole in de markt voor In Vitro Diagnose (IVD). De winnende bedrijvencombinatie Verhoeven Ontwerpburo en Eurotrol ontving de winnaarstrofee met daarin de bekende massief gouden walnoot tijdens de prijsuitreiking op donderdagavond 22 november 2018 in de A’DAM Toren Amsterdam.

De Zilveren Noot ging naar de Combo Excelsior van Schoeller Allibert, een container met vele nieuwe innovatieve functies. De Bronzen Noot was voor Arcwise, een gepatenteerd alternatief voor de productie van golfkarton waarmee ronde hoeken mogelijk gemaakt worden.

De winnaars van goud, zilver en brons alsmede de overige zeven finalisten van De Gouden Noot 2018 waren afgelopen week te zien op de Creative Lounge op verpakkingsbeurs ALL4PACK in Parijs.

www.degoudennoot.com