De passie van Lantech is gericht op de optimalisatie van end-of-line verpakkingsprocessen. Daarom omarmde Lantech al in een vroeg stadium het fenomeen Lean Manufacturing, dat zich inmiddels wereldwijd heeft bewezen in vele bedrijven en concerns. “Lean werken is een manier van leven geworden binnen Lantech. Dit resulteert in hoogwaardige producten van constante kwaliteit”, vertelt Bob Lemmen van Lantech.

In de loop der jaren heeft Lantech belangrijke innovaties en sterke verbeteringen geïntroduceerd om het verpakken van het eindproduct van haar klanten te vereenvoudigen. Bob Lemmen: “We zorgen ervoor dat de lijnen optimaal werken en uitval wordt geëlimineerd. Het leveren van uptime is onze grootste drijfveer.”

Daarnaast maakt Lantech gebruik van haar technologische voorsprong en uitgebreide kennis om verpakkingsgerichte oplossingen op maat aan te bieden. “We kijken naar het proces van de klant en hoe we het product veilig en onbeschadigd op hun bestemming kunnen laten aankomen. Studies tonen immers aan dat wereldwijd 2% van de producten tijdens het transport beschadigd raken. Waarom niet focussen op perfect verpakken, beschermen en zorgen dat een lading in optimale staat aankomt”, vraagt Bob Lemmen zich hardop af.

Door de verhuizing naar Malden en het toepassen van Lean Manufacturing is Lantech in staat om haar productie sneller op te schalen. Bob Lemmen licht toe: “Op alle afdelingen is de hele assemblage zo ingericht dat gemakkelijk de volgende stap kan worden genomen. Bovendien zijn alle machines van dezelfde hoogwaardige kwaliteit, zijn ze modulair opgezet, kunnen componenten worden gewisseld en zijn ze dus standaard overal wereldwijd inzetbaar.”

Met meer dan 45 jaar ervaring staat Lantech midden in de markt en reageert het sterk op de trends op verpakkingsgebied. Bob Lemmen ziet de toekomst mede hierdoor rooskleurig tegemoet. “Niet alleen de markt geeft dat aan, het product geeft dat aan. Onze klantenkring en onze partners groeien, dat vertrouwen krijgen we vanuit de markt. We zitten er dicht op en leveren wat onze klanten willen, waar ze naar op zoek zijn. We zijn op de goede weg en deze richting blijven we volgen”, concludeert hij.

www.lantech.com