Ulma Packaging heeft de productieactiviteit van haar traysealers verplaatst naar een onlangs geopende fabriek in het Spaanse Goribar (Oñati). De faciliteit van 5.000 m2 is verdeeld over twee verdiepingen, waarvan 4.000 m2 bestemd is voor de productie van de machines en de overige oppervlakte voor kantoorruimtes. Het biedt Ulma Packaging tevens ruimte om in de toekomst nog verder uit te breiden met een aangrenzende 4.000 m2.

De nieuwe productiefaciliteit, waarvoor een investering van vijf miljoen euro nodig was, was nodig om de toenemende vraag naar traysealers aan te kunnen. In de afgelopen vier jaar is de omzet van deze tak namelijk verviervoudigd en met de nieuwe productiefaciliteit wil Ulma Packaging ruimte bieden aan het nieuwe assortiment. Daarnaast heeft de snelle groei geresulteerd in een aanzienlijke toename van het aantal mensen dat werkzaam is in dit bedrijfsgebied van Ulma Packaging. In de afgelopen jaren is het aantal traysealing gerelateerde taken verdrievoudigd en is het personeelsbestand gegroeid van dertig naar meer dan honderd mensen.

De nieuwe fabriek biedt een productiecapaciteit van ongeveer 400 machines per jaar, met de mogelijkheid om de faciliteit in de toekomst uit te breiden en de huidige capaciteit te verdubbelen. De productielijnen van de traysealers zijn ‘lean’ opgebouwd, gebaseerd op het creëren van een productiestroom die maximale waarde biedt aan klanten, met gebruik van minimale middelen. Dit alles is bereikt door de meest innovatieve technologieën toe te passen op het gebied van duurzaamheid en energieverbruik. De bouw en overdracht werden voltooid in een recordtijd van minder dan een jaar.

www.ulmapackaging.com