HomeThema'sMacropak 2010Chronos BTH ontwikkelt nieuw hygiënisch verpakkingssysteem voor openmondzakken

Chronos BTH ontwikkelt nieuw hygiënisch verpakkingssysteem voor openmondzakken

chronos-logoMet een nieuw machineontwerp speelt Chronos BTH in op de groeiende vraag van de voedingsmiddelenindustrie naar hygiënische machines en systemen. Het concept voor het nieuwe systeem is ontwikkeld in overeenstemming met de EHEDG-richtlijnen. De nieuwe, gepatenteerde technologie waarbij de zak stofvrij van onder naar boven wordt gevuld, garandeert een grote nauwkeurigheid tijdens het vulproces. De machine kan snel en eenvoudig worden schoongemaakt, omgebouwd en veroorzaakt nauwelijks stof. De met product gevulde zakken wordt gesloten getransporteerd.

Het verpakkingssysteem is verkrijgbaar in volledig RVS en voldoet aan de ATEX-richtlijnen. Een stikstofspoeling is eveneens mogelijk. De vullijn heeft een gesloten zaktoptransport en het ontwerp is opgedeeld in zones. 

 Groot voordeel is dat zich in de producttransportzones geen bevestigingsmaterialen, zoals bouten en/of moeren, bevinden. Daarnaast zijn alle productrakende delen volledig gelast in verband met de hygiëne. Ook worden individuele bewerkingsmodules gecombineerd tot een compacte, geïntegreerde eenheid en lopen alle kabels naar een geïntegreerd bedieningscentra aan de achterzijde van elke module.

Macropak 2010 – Stand B106

Kijk voor meer informatie op www.chronosbth.com.