HomeThema'sMacropak 2010Avercon presenteert shelf ready-verpakkingsmachine voor schaaltjes

Avercon presenteert shelf ready-verpakkingsmachine voor schaaltjes

avercon-logoAvercon Packaging Solutions presenteert op Macropak zijn shelf ready-verpakkingsmachine voor het verpakken van schaaltjes. Die maakt van snel inpakken, vlot aanvullen en netjes presteren, kinderspel. Time is money. Een verpakkingsproces moet dus vlot verlopen. Dat geldt ook bij het inpakken van kunststoffen schaaltjes met plakjes kaas of vlees. 
Tijdens Macropak toont Avercon hoe zijn vliegensvlugge inpakmachine deze job aanpakt.

Geert Van Loocke, salesmanager Avercon: “De machine verwerkt honderd schaaltjes en vijftien dozen per minuut. Dat ritme jaagt de productiviteit de hoogte in. En toch typeert de machine zich door haar rustige werking – minder hectisch dan pick & place-oplossingen. Daardoor is ze betrouwbaar, en verslijt ze minder vlug. Ze stemt zich ook af op de verpakker: die kiest zelf het aantal producten per doos. En hij schakelt gemakkelijk om naar een ander formaat. Flexibel en aangenaam werken.”

Ook wanneer de producten aankomen in de winkel, moet het vooruitgaan. Snel uitpakken en vlot de koeltoog inladen: de shelf ready-verpakking van Avercon vergemakkelijkt deze job.

Geert Van Loocke: “Op Macropak tonen we de commercieel aantrekkelijke verpakking voor de kunststoffen schaaltjes: een kartonnen doos met scheurperforatie. Komt ze aan in de winkel? Dan opent de rekkenvuller ze in een handomdraai – zonder mes of rafelige snijrand. Hij zet ze meteen in de koeltoog. Dat hoeft trouwens niet doos per doos te gebeuren. Hij kan ook meteen twee geopende dozen op elkaar plaatsen.”

Verpakkingen moeten niet alleen praktisch zijn. Het oog wil ook wat. Want een aantrekkelijke presentatie verkoopt. Dat bewijst Avercon tijdens Macropak.

Geert Van Loocke: “We tonen een slimme verpakkingswijze: de schaaltjes worden liggend ingepakt. Zo schuiven de plakjes kaas of vlees niet naar beneden tijdens het transport. Want dat vindt de consument onappetijtelijk. En na het uitpakken worden ze rechtop geplaatst – tijdelijk, dus de plakjes krijgen geen kans om te verschuiven. Het voordeel? De zichtbaarheid vergroot, wat de verkoop verbetert.”

Eerst zien, dan geloven? Tijdens Macropak, de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux, stelt Avercon de shelf ready-verpakkingsmachine aan u voor.

Macropak 2010 – Stand C109

Kijk voor meer informatie op www.avercon.be.