Multivac zal op de FachPack in het Duitse Neurenberg van 25 tot 27 september (stand 221 in hal 1) een compleet assortiment oplossingen voor het verpakken van food- en non-foodproducten presenteren. Tijdens de beurs ligt de focus op verpakkingsconcepten die voldoen aan de toenemende vraag naar gemakkelijk recyclebare en grondstofbesparende verpakkingsmaterialen.

Multivac zal de R 105 MF dieptrekverpakkingsmachine en de in een volledig geautomatiseerde verpakkingslijn geïntegreerde T 800 traysealer demonstreren. Op beide machines worden recyclebare materialen van papiervezels gebruikt. Naast andere machines presenteert Multivac ook de nieuwe generatie X-line dieptrekverpakkingsmachines, die voorzien zijn van een geavanceerd sensorsysteem. Hierdoor zijn ze niet alleen klaar voor de digitale productietechnologieën van de toekomst, maar zijn ze volgens Multivac tevens de nieuwe standaard in de markt.

Het gebruik van MultiFreshTM PaperBoard op traysealers

Multivac zal een T 800 traysealer tonen die in een automatische verpakkingslijn is geïntegreerd en waarmee MultiFreshTM skinverpakkingen uit voorgesneden karton geproduceerd kunnen worden. U kunt voorgesneden karton van verschillende gewichten of seal- en barrièrelagen gebruiken. De verpakkingen kunnen zo ontworpen worden dat de eindgebruiker de onderste laag karton van de plastic bovenlaag kan scheiden en die bij het oud papier kan doen.

De traysealerlijn bevat een multifunctioneel GMS 520 singlecut portioneersysteem van TVI voor vlees. Hiermee kunnen alle soorten rood vlees en gevogelte tegen zeer lage verwerkingskosten per portie verwerkt worden, in elke consistentie en altijd geoptimaliseerd naar gewicht en resten. De L 310 transportbandetiketteerder zorgt dat de verpakkingen van een D-etiket worden voorzien. Daarnaast kunnen in de verpakkingslijn promotie-etiketten die steeds vaker op verpakkingen voor verse producten gebruikt worden, door middel van een luchtstoot toegevoegd worden.

MultiFresh™ PaperBoard op dieptrekverpakkingsmachines

De productie van MultiFresh™ PaperBoard verpakkingen op de R 105 MF dieptrekverpakkingsmachine wordt ook gedemonstreerd. U zult zien dat deze oplossing uitermate efficiënt is. Het materiaal wordt namelijk via rollen aangevoerd en dit is veel efficiënter dan met voorgesneden karton.

Het ontwerp van de verpakking kan variëren van niet-gevormde verpakkingen tot voorgevormde verpakkingen met diepere caviteiten waarin producten met verschillende hoogten en vormen verpakt kunnen worden.

De nieuwe standaard in dieptrekverpakken: de X-line

Dankzij de vele innovatieve kenmerken biedt de nieuwe generatie X-line dieptrekverpakkingsmachines klanten veel meerwaarde op het gebied van verpakkingskwaliteit, verwerkingsbetrouwbaarheid, snelheid en toekomstbestendigheid. De machine heeft een uniek sensorsysteem en produceert kwalitatief uitstekende verpakkingen waarbij bij het opstarten geen enkele verpakking verloren gaat. Pack Pilot zorgt er bij het opstarten voor dat de machine de optimale productie-instellingen heeft. Het geavanceerde sensorsysteem past de parameters van Pack Pilot aan het ideale gebruikspunt aan. Dit leidt tot enorme besparingen op het product, de verpakkingsmaterialen en de productietijd. Bovendien wordt hierdoor de procesbetrouwbaarheid verbeterd en de productie-output per cyclus vergroot. Kortom, meer machine-output. Het innovatieve formaat systeem en het intuïtieve bedieningsconcept dragen ook bij aan een hogere procesbetrouwbaarheid. De nieuwe Multi Sensor Control-functie zorgt voor een optimale non-stopmodus.

De continu gegenereerde procesgegevens worden gebruikt voor Multivac Smart Services, een service waarmee de verpakkingsprocedure nog efficiënter kan verlopen. De X-line is perfect uitgerust voor vernieuwingen zoals Industry 4.0 (gegevensuitwisseling bij fabricagetechnieken), preventief onderhoud, conditiebewaking, benchmarken of een uitgebreide analyse van de effectiviteit van de complete uitrusting.

Gunstig geprijsde oplossing voor de productie van contourverpakkingen, zelfs in kleine batches

De R 145 dieptrekverpakkingsmachine heeft een innovatieve BAS 20 contoursnijder waarmee u, zelfs in kleine batches, goedkoop contourverpakkingen kunt produceren. Dankzij de korte installatietijd biedt deze machine veel flexibiliteit bij het ontwerp van de verpakking, de afmetingen en de gebruikte verpakkingsmaterialen.

De BAS 20 kan zonder restafval snijden, hetgeen tot enorme besparingen op
verpakkingsmaterialen en verpakkingskosten leidt.

Etiketteer- en inspectie-oplossingen

Multivac zal met drie machines haar uitgebreide expertise op het gebied van etikettering en kwaliteitscontrole laten zien. De L 35x etiketteerders serie is speciaal ontworpen om verzegelingsetiketten op open randen van gevouwen producten te plakken, bijvoorbeeld op bijsluiters binnen en buiten de verpakking en bij mailingen. Op de FachPack demonstreren we de L 352 met een etiketaanbrenger die een etiket en een selfmailer achterop de bijsluiters plakt, maar ook etiketten op de voorste rand van het product en een ander etiket op de achterrand.

De L 352 kan op vouwmachines van verschillende fabrikanten worden geplaatst en kan papieren producten moeiteloos verwerken. Midden op het frame kan de hoogte van de etiketaanbrenger op verschillende werkhoogten worden ingesteld. De bovenste en onderste transportbanden worden door aparte servomotoren aangedreven zodat u ook met verschillende papierdikten en -formaten kunt werken. U kunt de machine met behulp van de aanbrengranden op andere etiketbreedtes en etiketposities instellen. Deze aanbreng randen kunt u heel gemakkelijk verwisselen in samenhang met platen met een speciaal formaat voor het opdruksysteem. Afhankelijk van het gevouwen product kan deze oplossing zeer hoge snelheden bereiken van tot wel 12.000 eenheden per uur.

I 410 visuele kwaliteitscontrolesysteem

Multivac zal het I 410 visuele kwaliteitscontrolesysteem uit haar assortiment kwaliteitscontrole-oplossingen demonstreren. Dankzij de in hoogte verstelbare lijnscanners met hoge resolutie en de krachtige beeldverwerkingstechnologie zorgt deze machine voor betrouwbare etiket- en kwaliteitscontrole, zowel van boven als van onderen. Het systeem kan volledige verpakkingscontroles uitvoeren, controleren of de etiketten (juist) zijn aangebracht en kan zelfs tekst controleren. Dit laatste omvat patroon- en tekenherkenning, controle van tekens en leesbaarheid van codes. Dankzij de geavanceerde beelddetectietechnologie kunnen hoogwaardige afbeeldingen in hoge resolutie zelfs op de hoogste snelheid tijdens de verpakkingsprocedure worden overgedragen en geverifieerd.

Daarnaast toont Multivac ook de I 211 controleweegschaal met ingebouwde metaaldetector. De detectiespoel kan tegelijkertijd op meerdere snelheden werken waardoor het gevoeliger is en betere productcompensatie biedt, zodat zelfs de kleinste ongewenste metalen voorwerpen op hoge productiesnelheden gedetecteerd worden.

www.multivac.nl