HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenHouse of Vertical Packaging zoomt in op flexibele materialen

House of Vertical Packaging zoomt in op flexibele materialen

VH Vertical Packaging presenteert op Empack in Den Bosch voor de tweede keer het beursconcept ‘House of Vertical Packaging'. “Met onze Centurion en Velteko premium verpakkingmachines spelen we perfect in op de hoge eisen en vaak gecompliceerde specificaties van onze opdrachtgevers. Onze verpakkingsmachines zijn ‘end of the line' machines en de uptime is hierbij van het grootste belang. Bewezen betrouwbare machines met een state-of-the-art besturingssysteem”, vertelden Freek Jacobs en Marcel Wetemans van VH Vertical Packaging eerder al.

In het ‘House of Vertical Packaging' staan deze verticale verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging centraal, maar is er ook aandacht voor interessante applicaties en materialen van enkele geselecteerde partners. Naast verpakken, afwegen, doseren, etiketteren en begassen, wordt er onder andere ingezoomd op de flexibele verpakkingsmaterialen voor verschillende zaktypes van MMF Transparant.

“Wij zoeken graag de samenwerking met machinebouwers. Wij zien ons niet als slechts leverancier van verpakkingsfolies maar meer als de partner die ondersteund bij het volledige verpakkingsproces. Om deze rol te kunnen vervullen is een goede relatie met de machinebouwer cruciaal, want zo ben je het best in staat om de gezamenlijke klant probleemloos te laten draaien. Op gebied van verticaal verpakken kom je dan al snel in aanraking met de kwalitatief goede verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging, een flexibele partij met een hoog service level en duidelijke communicatie. Inmiddels worden wij veel betrokken bij nieuwe projecten en uitdagingen, zodat de juiste materialen getest en wel klaarstaan bij het leveren van de machine”, vertelt Danny Elting van MMF Transparant over de samenwerking met VH Vertical Packaging.

In het ‘House of Vertical Packaging' worden twee complete verticale verpakkingslijnen gedemonstreerd, namelijk een met een VH Centurion Liquid en een met een Velteko HSV 360 DOY ONLY. Verder toont MMF Transparant hun flexibele verpakkingsmaterialen voor verschillende zaktypes. “Op Empack zullen wij extra aandacht besteden aan duurzaamheid. Denk hierbij aan recyclebare structuren en alternatieve oplossingen. Om in 2025 aan de doelstelling te voldoen om alle verpakkingsmaterialen 100% recyclebaar te maken, heeft MMF Transparant geïnvesteerd in nieuwe innovatieve technieken om deze verpakkingen niet langer samen te stellen uit verschillende structuren. Wij produceren ze nu uit één type materiaal: Polyester, Polypropylene of Polyethylene. Allemaal 100% recyclebaar en daarnaast presenteren wij een 100% sealbaar papier met zeer innovatieve barrière-eigenschappen”, besluit Danny Elting van MMF Transparant.

www.vhnl.com