HomeNieuwsMachinesHouse of Vertical Packaging zoomt ook in op etiketteren en begassen

House of Vertical Packaging zoomt ook in op etiketteren en begassen

VH Vertical Packaging presenteert op Empack in Den Bosch voor de tweede keer het beursconcept ‘House of Vertical Packaging'. “Met onze Centurion en Velteko premium verpakkingmachines spelen we perfect in op de hoge eisen en vaak gecompliceerde specificaties van onze opdrachtgevers. Onze verpakkingsmachines zijn ‘end of the line' machines en de uptime is hierbij van het grootste belang. Bewezen betrouwbare machines met een state-of-the-art besturingssysteem”, vertelde Freek Jacobs van VH Vertical Packaging eerder al.

In het ‘House of Vertical Packaging' staan deze verticale verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging centraal, maar is er ook aandacht voor interessante applicaties en materialen van enkele geselecteerde partners. Naast verpakken, afwegen en doseren wordt er onder andere ingezoomd op etiketteren met een ingebouwde labelunit van Vioprint en begassen op een unieke manier met voedingsgassen van Messer.

“Het ‘House of Vertical Packaging' is voor ons een unieke gelegenheid om de klant, zonder dat hij referentiebezoeken moet doen, een werkende totaaloplossing te tonen net zoals het verpakkingsproces in de productie zou werken. De toegevoegde waarde van het ‘House of Vertical Packaging' is dat er turnkey oplossingen worden getoond, waarbij VH Vertical Packaging hun partnerships in de verf zet en ook honoreert”, vertelt Bram Leys van Vioprint over de samenwerking met VH Vertical Packaging.

“We hebben reeds een jarenlange samenwerking met VH Vertical Packaging. Daarin proberen we mee te denken met de klant, hem te ondersteunen en ons te onderscheiden ten opzichte van andere leveranciers. We streven naar een partnerrelatie en niet enkel naar een leverancier te zijn van VH Vertical Packaging. Dit creëert een open mind-set en een oplossingsgerichte aanpak. Het ‘House of Vertical Packaging' is een forum van verschillende bedrijven met hun specifieke technologie en kennis. We vullen elkaar perfect aan waardoor het ook een meerwaarde is voor onze gezamenlijke klanten”, legt Jean-Claude Claeys van Messer, 's werelds grootste familiebedrijf in industriële gassen, op zijn beurt de reden voor deelname aan het ‘House of Vertical Packaging' op Empack in Den Bosch uit.

In het ‘House of Vertical Packaging' worden twee complete verticale verpakkingslijnen gedemonstreerd, namelijk een met een Velteko HSV 360 DOY ONLY en een met een VH Centurion Liquid. Verder toont Vioprint servo-aangedreven etiketteermachine IXOR geïntegreerd in de VH Centurion Liquid. “Hiermee kunnen we met een heel compacte oplossing tot 75 meter per minuut en tot op een nauwkeurigheid van 1 millimeter etiketteren in de foliebaan. Onze IXOR wordt geïntegreerd in de compacte foliebaan zonder gebruik te maken van omlenkrollen, zodat het etikettenmateriaal eenvoudig te wisselen is en het label in lijn en kreukvrij aangebracht kan worden”, benadrukt Bram Leys van Vioprint.

Tot slot toont Messer de door hen ontwikkelde speciale gasinjectielans die een laminaire flow creëert in de verpakking. “De voordelen hiervan zijn minder werveling, minder productbeweging in de verpakking en dus ook minder product- en verpakkingsverliezen. Tevens zal er ook een stabielere en lagere restzuurstof in de eindverpakking kunnen worden gerealiseerd, dat weer ten goede komt aan de houdbaarheid. We zien ook dat door de implementatie van onze lans het gasverbruik omlaag kan worden gehaald”, besluit Jean-Claude Claeys van Messer.

www.vhnl.com