HomeMachinesWegen en doserenHouse of Vertical Packaging zoomt ook in op afwegen en doseren

House of Vertical Packaging zoomt ook in op afwegen en doseren

VH Vertical Packaging presenteert op Empack in Den Bosch voor de tweede keer het beursconcept ‘House of Vertical Packaging'. “Met onze Centurion en Velteko premium verpakkingmachines spelen we perfect in op de hoge eisen en vaak gecompliceerde specificaties van onze opdrachtgevers. Onze verpakkingsmachines zijn ‘end of the line' machines en de uptime is hierbij van het grootste belang. Bewezen betrouwbare machines met een state-of-the-art besturingssysteem”, vertelde Marcel Wetemans van VH Vertical Packaging eerder al.

In het ‘House of Vertical Packaging' staan deze verticale verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging centraal, maar is er ook aandacht voor interessante applicaties en materialen van enkele geselecteerde partners. Zo wordt er onder andere ingezoomd op het afwegen met een multihead weger van de Duitse fabrikant Multipond, op het doseren met een wormdosering van familiebedrijf Spimabo en op het doseren met een vloeistofpomp van PI-Precision.

“Sinds zes jaar hebben we een intensive samenwerking met VH Vertical Packaging op het gebied van verticale verpakkingslijnen. Deze samenwerking is geheel vrijblijvend, maar door persoonlijke contacten wel zeer sterk. Het ‘House of vertical packaging' past in onze samenwerking met VH Vertical Packaging, waarbij ieder vanuit de eigen expertise samen tot de juiste samenstelling van een verticale verpakkingslijn komt”, vertelt Jos Ganzewinkel van Multipond Benelux, dat op Empack in Den Bosch ook met een eigen stand aanwezig zal zijn, over de samenwerking met VH Vertical Packaging.

“Iedereen heeft zijn eigen expertise op het gebied van verpakken. Zo maakt VH Vertical Packaging verticale verpakkingsmachines en maken wij schroefdoseringen. Ik ben er van overtuigd dat je als bedrijf niet alles goed kunt. Daarom is het verstandig om samen met partners te werken die verstand hebben van hun eigen toepassing”, legt Bart Spitters van Spimabo, dat alweer heel wat jaren samenwerkt met VH Vertical Packaging, op zijn beurt de reden voor deelname aan het ‘House of Vertical Packaging' op Empack in Den Bosch uit.

“Onze samenwerking met VH Vertical Packaging heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het leveren van doseerpompen. Het ‘House of Vertical Packaging' vinden we een goed concept om te laten zien dat diverse machines goed met elkaar te combineren zijn en om te demonstreren dat onze doseerpomp zorgt voor schone verpakkingen zonder na te druppelen”, voegen Peter en Linda Vanlier van PI-Precision, die in 2019 begonnen met het ontwikkelen van doseerpompen voor vloeistoffen, gezamenlijk toe.

In het ‘House of Vertical Packaging' worden twee complete verticale verpakkingslijnen gedemonstreerd, namelijk een met een VH Centurion Liquid en een met een Velteko HSV 360 DOY ONLY. Verder toont Multipond Benelux in het ‘House of Vertical Packaging' de nieuwste versie J-generatie multihead weger in zijn meest compacte vorm. “Deze 14-kops multihead weger is geschikt om op hoge snelheid gewichten tot 1.000 gram met uiterste precisie aan een verticale verpakkingsmachine te voeden”, benadrukt Jos Ganzewinkel van Multipond Benelux.

Op hun beurt laat Spimabo de eigen doorontwikkelde Simpli Fill schroefdosering. “Onder onze Simpli Fill III servo-gestuurde schroefdosering laten we een afvulband lopen waar we laten zien hoe we potten kunnen afvullen op volume. Daarnaast hebben we een Simpli Fill III staan welke open is, zodat we goed kunnen laten zien hoe een schroefdosering inwendig werkt. Hier zullen we ook een formaatset van VH Vertical Packaging op plaatsen, zodat men een duidelijk beeld krijgt hoe een schroefdosering op een verticale verpakkingsmachine staat”, verduidelijkt Bart Spitters van Spimabo.

Tot slot toont Pi-Precision een doseerpomp bovenop een verpakkingsmachine. “Dit om te laten zien dat onze doseerpomp eenvoudig te bedienen is, gemakkelijk om te bouwen is en niet nadruppelt, zodat verpakkingen goed dicht geseald kunnen worden. Hiermee is snelheid te halen en minder verlies van productietijd”, besluiten Peter en Linda Vanlier van Pi-Precision.

www.vhnl.com