HomeMachinesPrimair verpakkenVH Vertical Packaging demonstreert twee verticale verpakkingslijnen

VH Vertical Packaging demonstreert twee verticale verpakkingslijnen

VH Vertical Packaging presenteert op Empack in Den Bosch voor de tweede keer het beursconcept ‘House of Vertical Packaging'. Hierin staan de verticale verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging centraal, maar is er ook aandacht voor interessante applicaties en materialen van enkele geselecteerde partners. “Met onze Centurion en Velteko premium verpakkingmachines spelen we perfect in op de hoge eisen en vaak gecompliceerde specificaties van onze opdrachtgevers. Onze verpakkingsmachines zijn ‘end of the line' machines en de uptime is hierbij van het grootste belang. Bewezen betrouwbare machines met een state-of-the-art besturingssysteem”, licht Marcel Wetemans van VH Vertical Packaging toe.

In het ‘House of Vertical Packaging' worden twee complete verticale verpakkingslijnen gedemonstreerd, waaronder een met een VH Centurion Liquid met vloeistofpomp. “Met deze mooie sachetmachine gaan we op Empack daadwerkelijk zakjes maken. De Centurion Liquid is een topper in het premium segment. Het design van de machine straalt eenvoud en klasse uit, waarbij gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voorop staan. De hoogste uptime, meer dan 98,5%, lage gebruikskosten en weinig onderhoud zijn sterke punten. Volledig RVS, zeer goed te reinigen, compact gebouwd, extreem stabiele bekkengroep, kortste folieloop en hightech foliebalans”, somt Marcel Wetemans de sterke punten van de Centurion verticale verpakkingsmachines op.

Verder wordt een HSV 360 DOY ONLY van Velteko, waarmee een doy met zip en handgreep kan worden gemaakt, getoond. “Velteko is producent van versatile verpakkingsmachines ofwel één machine die een grote variëteit aan zaksoorten kan produceren, al dan niet met hersluitmogelijkheid. In het ‘House of Vertical Packaging' laten wwe de HSV 360 DOY ONLY met zip zien, de instapper op doy-gebied. Niet iedereen heeft een super flexibele Versatile machine nodig, maar wil wel de mooiste verticale doy-zak produceren. Dat kan met deze fijne machine, eenvoudig te bedienen en prachtige doy-zakken als resultaat”, vertelt Marcel Wetemans over de verticale verpakkingsmachine HSV 360 DOY ONLY van Velteko, waar VH Vertical Packaging al sinds 1999 de exclusieve importeur voor de Benelux van is.

VH Vertical Packaging was daarmee de allereerste importeur van Velteko. “De samenwerking tussen VH Vertical Packaging en Velteko is in 1999 gestart. Sindsdien is VH Vertical Packaging vrijwel altijd verantwoordelijk geweest voor een belangrijk deel van het succes van Velteko. Ook al is het gebied klein, qua omzet was VH Vertical Packaging vrijwel altijd onze belangrijkste importeur”, weet Pavel Bouska van Velteko, dat al bijna 25 jaar wordt vertegenwoordigd door VH Vertical Packaging.

Hoewel VH Vertical Packaging complete formaatsets en losse vormschouders in eigen huis produceert, wordt vaak ook gekozen voor formaatsets en formaatdelen van de firma Breedewegh. “In 1994 zijn we begonnen met het reviseren en repareren van verpakkingsmachines. In de loop der tijd kwamen er steeds meer vragen om formaatsets en formaatdelen te produceren in plaats van alleen te repareren. Al snel is dit onze core business geworden en is Breedewegh uitgegroeid tot een begrip in de markt voor wat betreft formaatsets”, introduceert Rogier Stijnen de firma Breedewegh.

De samenwerking tussen VH Vertical Packaging en Breedewegh is sinds 2016 geïntensiveerd, waarna deze elk jaar beter en meer is geworden. “We kunnen samen meer en duidelijker laten zien wat we kunnen, wat de mogelijkheden zijn en waartoe we in staat zijn als we problemen samen aanpakken en projecten samen aanvliegen. We kunnen elkaar en onze klanten meteen helpen met het beantwoorden van vragen waar de ene partner meer verstand van heeft dan de ander”, legt Rogier Stijnen de reden voor deelname aan het ‘House of Vertical Packaging' op Empack in Den Bosch uit.

www.vhnl.com