Etikettenprinters met dispenserarm verenigen labelprinter en etikettendispenser in één apparaat. Ze printen en brengen etiketten volledig automatisch en in één keer aan op producten, kartons of pallets. Aangezien elk productieproces uniek is, maakt Weber Marking Systems gebruik van een modulair systeem om de optimale labeloplossing te kunnen garanderen.

Zo levert de Legi-Air 2050 krachtige presentaties bij weinig ruimte en etiketteert de Legi-Air 6000 (foto 1) snel en nauwkeurig tot 2.400 verschillende dozen per uur. Daarnaast biedt de Legi-Air 4050 E een uitgebreid assortiment voor nauwkeurige etikettering en is de Legi-Air 5300 extreem veelzijdig bij hoge gebruiksvriendelijkheid en lange bedrijfsduur. Tot slot etiketteert de Legi-Air 4050 P bewegende of stilstaande pallets bijzonder snel.

De Legi-Air-modellen zijn zo geconstrueerd dat ze probleemloos in een bestaande productielijn geïntegreerd kunnen worden. Ze kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt en zijn goed voorbereid op de toekomst. Dat is vooral aan de modulaire opbouw van het systeem te danken. Met behulp van een geavanceerd modulair systeem, dat tot 1.500 combinaties mogelijk maakt, kan Weber Marking Systems bijna alle etiketteringswensen implementeren.

Zo zijn de pakketten bij schoenenconcern Görtz, mede dankzij de etiketteermachines van Weber Marking Systems (foto 2), in vijf minuten klaar voor verzending. De klanten van Görtz hoeven niet lang te wachten op de schoenen die ze online besteld hebben: de schoenen worden binnen 24 uur afgeleverd bij een van de 160 winkels of rechtstreeks bij de klant thuis. En opdat dit feilloos verloopt, heeft het schoenenconcern een volledig geautomatiseerde logistieke afhandeling. De print- en aanbrengsystemen van Weber Marking Systems vormen een belangrijk onderdeel van deze ingenieuze afhandeling.

Schoenenconcern Görtz heeft een volledig geautomatiseerd ERP-systeem en verstuurt elk jaar ruim 6 miljoen paar schoenen vanuit het magazijn in Hamburg. Zodra er een doos in het logistiek centrum van Görtz wordt afgeleverd, wordt deze gescand. Het ERP-systeem weet direct welke leverancier er welk artikel heeft geleverd. Het computersysteem bepaalt binnen een fractie van een seconde of het artikel opgeslagen, opnieuw verpakt of meteen doorgestuurd moet worden.

Deze informatie wordt in een barcode gecodeerd en naar een Bluhm print- en aanbrengsysteem van type Legi-Air 4050 verzonden. Het print- en aanbrengsysteem print een etiket met de betreffende barcode en brengt dit aan op de passerende doos. Alle op deze manier gekenmerkte dozen, worden op verschillende plekken gescand en automatisch door het magazijn geleid. Een tweede print- en aanbrengsysteem voorziet de dozen van het juiste verzendlabel.

www.webermarking.nl