Ishida Europe is een marktleider op het gebied van ontwerp, productie en installatie van complete weeg- en verpakkingslijnen voor de levensmiddelenindustrie. Ishida Europe is op de hoogte van en begrijpt de uitdagingen waarvoor producenten zich telkens weer geplaatst zien en gebruikt zijn unieke expertise en ervaring om geavanceerde geautomatiseerde systemen te ontwikkelen voor onder andere de kwaliteitscontrole van levensmiddelen.

Zo levert de uitgebreide detectiecapaciteit van de X-ray inspectiesystemen van Ishida Europe een bijdrage aan de hoge kwaliteit en verlengde houdbaarheid van de producten van Volys Star, een van de grootste pluimveeverwerkers van België en leverancier van een variëteit aan kip- en kalkoenproducten aan retail, groothandel en foodservice in Europa en daarbuiten.

De gesneden vleeswaren van Volys Star worden verpakt in MAP-trays of skinpacks en vervolgens geconserveerd onder HPP (High Pressure Pasteurisation), wat zorgt voor een verlengde houdbaarheid tot drie maanden. Hierbij is de integriteit van de seal van essentieel belang. Het X-ray inspectiesysteem van Ishida Europa is in staat om product in het sealgebied en tegelijkertijd productverontreiniging te detecteren. Dit alles met een capaciteit van circa 48 verpakkingen per minuut, waarbij de machine tot 20 uur per dag en vijf dagen per week in bedrijf is.

Volys Star geeft aan dat de veelzijdigheid van het X-ray inspectiesysteem van Ishida Europe bijdraagt aan de kwaliteitscontrole van haar producten en dat het tevreden is met de gedane investering.

www.ishida-europe.nl