Sealen van emmers zie je voornamelijk in de voedingsindustrie. De reden daarvoor is de langere gewenste houdbaarheid, voorkomen van vervuiling bij transport en het vermijden dat oneigenlijke producten in de voeding terecht kunnen komen.

Met de huidige emmersealers kan een output tot 8 stuks per minuut behaald worden. Dit is vaak onvoldoende voor productiebedrijven. GlobeTech ontwikkelde daarvoor de MSU snelsealer met een capaciteit tot 20 emmers per minuut. De machine is geschikt voor het sealen van emmers van één tot vijftien liter of met een diameter van 100 tot 300 mm.

“Voor de MSU hebben we een sealkop ontwikkeld die meeloopt met het productieproces. Daardoor boeken we tijdwinst en kunnen we een goede oplossing bieden aan bedrijven die hun productiecapaciteit willen verhogen”, aldus Gijsbert-Jan van der Laan en Klaas Schoustra van GlobeTech.

Het in Breda gevestigde bedrijf levert verpakkingsmachines en productielijnen voor het afvullen, sealen, ontstapelen en dekselen van emmers. Kernactiviteiten zijn het ontwikkelen en bouwen van machines voor het sealen en verpakken van emmers en bekers voor de food- en non-food-industrie.

www.globetech.nl