Al meer dan een eeuw produceert Cavex tandheelkundige materialen die voldoen aan de hoogste eisen voor wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid. Hoewel de producten voor vullen en afdrukken (alginaat) nog het grootste deel van de omzet bedraagt, groeit het assortiment gestaag. Onder andere met bleekproducten en producten voor ‘oral care’.

“Dat stelt natuurlijk wel steeds weer andere eisen aan de productie. De technologie voor het produceren van een alginaat verschilt nogal met die van bijvoorbeeld onze Fresh4Sure mondspoeling”, legt Ben van Raemdonck, Manager Technical Operations bij Cavex, uit.

Vandaar dat het project werd gestart om voor de verpakking van de alginaatproducten naar een nieuwe, vervangende, machine op zoek te gaan. “We hadden twee foliemachines, zochten naar capaciteitsuitbreiding en vooral ook naar een schonere productie met veel minder stof”, vertel Ton van Gemert, Technische Productie Ingenieur.

Bij hun bezoek voor de proefproductie aan Rovema in Duitsland waren Ben en Ton eigenlijk al direct enthousiast. “De hoeveelheid stof was minimaal en we zagen dat de capaciteit ook probleemloos kon worden verhoogd”, legt Ben van Raemdonck uit. “Ja, en het product zit ook veel fraaier in de verpakking”, voegt Ton van Gemert toe.

De keuze viel uit op een verpakkingsmachine van het type SBS 250, die nu circa zes maanden in gebruik is. “We zijn tevreden. Wanneer we kijken naar ons pakket van eisen en de huidige praktijk, dan zijn onze ervaringen gewoon goed. De machine bevalt en de samenwerking met de mensen van Rovema is eveneens prima”, besluit Ben van Raemdonck.

www.rovema.com