HomeKennisbankMarktinformatieNVWA: vertrouwen van consumenten in voedselveiligheid groeit

NVWA: vertrouwen van consumenten in voedselveiligheid groeit

Op basis van het NVWA-rapport ‘Staat van voedselveiligheid' meldt FNLI in een artikel op haar website dat het voedsel in Nederland veilig is. Als de consument een potje pindakaas of pizza koopt in een winkel, is bij elke stap – van inkoop van de grondstoffen tot het maken en verpakken van het product tot het vervoer naar de supermarkt – een fabrikant bezig de kwaliteit en veiligheid van het product te waarborgen. Dat geldt voor al het voedsel.

Voedselveiligheid is niet vanzelfsprekend, daar werkt de industrie elke dag hard aan en is daarom prioriteit nummer één in de sector. Geert de Rooij, Manager Wetgeving & Voedselveiligheid : “Dat het vertrouwen van consumenten in de voedselveiligheid is gegroeid is een mooie opsteker voor het harde werk dat schuil gaat achter de dagelijkse borging van de voedselveiligheid.”

Toch plaatst de NVWA ook een aantal kanttekeningen, want het aantal signalen over voedselfraude neemt toe en kunnen door nieuwe ontwikkelingen, zoals het hergebruiken van producten, ook weer nieuwe risico's voor de voedselveiligheid ontstaan. De NVWA krijgt door de intensievere opsporingsaanpak en de beschikbaarheid van meer opsporingstechnieken steeds beter zicht op voedselfraude.

Lees verder