HomeNieuwsZalmblokjes efficiënt wegen en verpakken dankzij Ishida

Zalmblokjes efficiënt wegen en verpakken dankzij Ishida

ishida-logoIshida heeft een lijn geïnstalleerd voor het wegen en verpakken van blokjes gerookte zalm. De Franse producent Meralliance kan met deze installatie overvulling voorkomen, de werkomstandigheden verbeteren en goede verpakkingsopties aan klanten aanbieden.

Meralliance produceert ieder jaar 4.500 ton gerookte vis en heeft een omzet van €82 miljoen. Voor de installatie van de nieuwe lijn werden de blokjes gerookte zalm van Meralliance gewogen en met de hand op de aanvoerband van een thermoformer geplaatst. Deze arbeidsintensieve benadering gold al snel als een beperkende factor.

In het systeem van Ishida wordt de gekoelde gerookte zalm in blokjes gehakt, gesorteerd op een trilgoot en via vacuüm direct naar de distributietafel van een meerkopsweger gebracht. De weger is een model met tien koppen uit de RS-serie.

Vervolgens worden de bakjes ontnest en naar een distributiesysteem van Ishida geleid, waar ieder bakje van de weger een portie zalm ontvangt. Vervolgens gaan de bakjes door de QX-775 traysealer, waar ze met stikstof worden behandeld en afgesloten.

“Drieënenhalve maand na plaatsing van de order produceerde de lijn 1800 bakjes per uur, en kan er maximaal 3600 verwerken”, aldus een woordvoerder van de visproducent.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Bron: VMT Online (www.vmt.nl)