HomeNieuwsWereldwijde introductie volledig hernieuwbare dop van Tetra Pak

Wereldwijde introductie volledig hernieuwbare dop van Tetra Pak

Tetra Pak, wereldmarktleider in de voedselverwerkings- en verpakkingsindustrie, kondigt vandaag de wereldwijde lancering van LightCap 30 aan, een polyethyleen (HDPE) dop gemaakt van suikerriet. TINE, een vooraanstaande zuivelproducent, distributeur en exporteur, gevestigd in Noorwegen, is het eerste merk in Europa dat deze doppen gaat gebruiken. De TINE ijskoffie, ijsthee, chocolademelk en Piano vanillesaus worden verpakt in de Tetra Brik Aseptic Edge met bio-based LightCap 30.

“Als één van de grootste gebruikers van verpakkingen van Noorwegen, is het van belang dat wij de beschikbare bronnen zo efficiënt mogelijk gebruiken en dat wij duurzaamheid als prioriteit stellen. Dit is een zakelijke noodzaak voor ons. De TBA Edge verpakking van Tetra Pak is gemaakt van ongeveer 75% hernieuwbaar materiaal. Nu die ook verkrijgbaar is met een bio-based dop, kunnen we het milieuprofiel van onze producten nog verder verbeteren”, zegt Björn Malm, Sustainability Manager bij TINE.

Van suikerriet naar een polyethyleen dop

De LightCap 30 begint als suikerriet. Het riet wordt gemalen, het sap gefermenteerd en gedistilleerd om ethanol te produceren. Een proces van dehydratatie zet ethanol om in ethyleen. Dit wordt vervolgens gepolymeriseerd om het polyethyleen te produceren waarvan de dop gemaakt is. “De ontwikkeling van de bio-based LightCap 30 is weer een belangrijke stap naar ons doel om 100% hernieuwbare verpakkingsoplossingen te produceren. Deze lancering toont onze voortdurende toewijding aan milieu-innovaties en het bieden van oplossingen aan klanten, retailers en consumenten om de milieuprestaties van hun verpakkingen naar het hoogste niveau te tillen”, aldus Erik Steijger, Product Manager Environmental Innovation bij Tetra Pak.

Tetra Pak heeft een lange geschiedenis van duurzame initiatieven en kent een ambitieus milieuprogramma. Dit programma is ontwikkeld om het uiteindelijke doel te kunnen realiseren: volledig duurzame verpakkingen, gemaakt van alleen hernieuwbare materialen die een minimale ecologische voetafdruk en geen afval achterlaten.

Kijk voor meer informatie op www.tetrapak.com.