HomeNieuwsWeger van Ishida helpt producent van regionale specialiteiten uit te breiden

Weger van Ishida helpt producent van regionale specialiteiten uit te breiden

ishida-progre

Société Progré is een familiebedrijf dat zich toelegt op de productie van Franse regionale specialiteiten waarin hoofdzakelijk lokaal geproduceerd vlees is verwerkt. Progré, dat meer dan 800 ton producten per jaar levert onder hun eigen merknamen en die van een aantal belangrijke distributeurs, wilde de mogelijkheden benutten om hun afzetmarkt uit de breiden naar de cateringindustrie en hun winkelverkopen te verhogen. Als oplossing stelde Ishida een Screwfeeder-weger voor, de CCW-R-214W-SF, met 14 koppen en hoppers van 1,5 liter, die in de fabriek van het bedrijf in Barqueville werd geïnstalleerd. Automatisering van Progré's weegactiviteiten was niet alleen een manier om de efficiëntie te verbeteren, maar ook om arbeidscapaciteit vrij te maken ter bevordering van de productie.

ishida-logoDe Ishida-weger is speciaal ontworpen voor producten die moeilijk te verwerken zijn, zoals vers bereid vlees, en beschikt daarom over kernloze schroeven die het product zacht maar doeltreffend naar het hoppersysteem voeren. De hoppers zelf beschikken over antikleef oppervlakken en zijn uitgerust met schraappoorten om opstoppingen te voorkomen. De combinatie van deze kenmerken biedt een efficiënt antwoord op de uitdagingen die de verwerking van Progré's zorgvuldig bereide vleeswaren met zich meebrengt, terwijl bovendien de productkwaliteit behouden blijft. De Screwfeeders van Ishida kunnen snelheden bereiken die normaalgesproken alleen met eenvoudig te verwerken producten in verband worden gebracht. Voor Progré betekent dit het vullen van 28 potten van 760 en 800 gram per minuut  met een vleesinhoud die varieert van 150 t/m 500 gram afhankelijk van het product.

Algemeen directeur Jean-Luc Reynié meldt dat de multiheadweger van Ishida alleen al voor orgaanvleesproducten voor een productiestijging van 30% heeft gezorgd. Hij verwacht dat de algemene productiviteit van Progré's regionale delicatessen moeiteloos naar 50% zal toenemen. Wat nog belangrijker is voor Progré's uitbreidingsplannen, is dat de Screwfeeder-weger de handmatige verwerking drastisch heeft verminderd. Vijf medewerkers die voorheen in dienst waren om het vlees te wegen, zijn nu werkzaam in andere delen van de fabriek, wat helpt om de productie van regionale specialiteiten zoals tripe Aveyron, varkenshaas forestière, terrines en pâtés uit te breiden.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.