HomeNieuwsVolledig automatisch los- en doorvoerstation voor Indus Neva

Volledig automatisch los- en doorvoerstation voor Indus Neva

De nog jonge samenwerking tussen Indus Integrated Bulk Logistics uit Veenendaal en D&K Schmadel uit Geseke (D) heeft haar eerste gezamenlijke gebruikers opgeleverd. Kort voor maar ook tijdens de Solids 2013 in Antwerpen hebben de eerste relaties opdracht gegeven voor het plaatsen van de los- en doorvoerstations in combinatie met de gebruik van de benodigde Indus Neva’s.

Indus, bekend van de Indus Neva, het handlingssysteem voor het vullen, transporteren, gestapeld opslaan en (gedoseerd) lossen van solids in Big Bags / FIBC’s is begin dit jaar een samenwerking aangegaan met D&K Schmadel. Doel van deze samenwerking is om gebruikers van de Indus Neva de mogelijkheid te bieden om in het logistieke proces verder te gaan dan het (gedoseerd) lossen van de grondstoffen uit de Big Bags. Met het door D&K Schmadel ontwikkelde los- en doorvoerstation hebben de gebruikers van de Indus Neva de mogelijkheid om de grondstoffen op een veilige, schone en storingsloze wijze naar de invoer van de verwerkingsmachine te transporteren.

Het los- en doorvoerstation is flexibel inzetbaar (mobiel) en gebruikt geen stroom of druklucht. Vanwege de geringe benodigde ruimte (1,7 m2) kan het eenvoudig naast of in de nabijheid van de verwerkingsmachine worden geplaatst waardoor ontmenging van de grondstoffen wordt geminimaliseerd. Door de buffertank die zich in het losstation bevindt is continue doorvoer van de grondstoffen gegarandeerd, zonder de mogelijkheid dat de verwerkingsmachine droogloopt. Bij snellopende machines kan een extra Indus Neva als extra buffer worden ingezet.

Kijk voor meer informatie op www.indus-bulklogistics.com.