HomeMachinesEtiketteren en printenVolkers loopt voorop met investering in HD Flexo en Kodak NX

Volkers loopt voorop met investering in HD Flexo en Kodak NX

volkers

Als enige prepressbedrijf in Europa investeert Volkers in twee nieuwe systemen op het gebied van flexo beelddragers, namelijk Kodak NX en HD Flexo. Deze nieuwste ontwikkelingen zijn na de digitalisering de volgende logische stap naar een grote kwaliteitsverbetering in de flexo druktechniek. Uit intensief onderzoek hebben wij geconstateerd dat beide systemen, met hun eigen unieke eigenschappen, tegemoetkomen aan de wensen en eisen van drukkerijen en hun klanten. Met de aanschaf van beide systemen hebben we een strategische keuze gemaakt om alle klanten te kunnen bedienen en onze marktpositie te vergroten. Met deze investering maken wij onze naam als innovatieve en duurzame partner waar.

volkers-logoDoor de ‘high definition' technologie van HD Flexo en de rondere vorm van de punten blijft zelfs de kleinste punt stabiel op de plaat. Hierdoor vloeien de verlopen uit naar 0%, waardoor er weinig tot geen verschil is met offset of diepdruk. Het drukresultaat is veel scherper en toont meer contrast. Ook teksten en lijnen kunnen kleiner en fijner gedrukt worden, doordat ze stabieler en scherper zijn. Met HD Flexo zijn wij in staat om contrastrijke en frisse litho’s te maken met nog meer detail.

Het Kodak NX-systeem maakt gebruik van een unieke combinatie van hoogwaardige imaging technologie en zuurstof vrije plaatbelichting. Daardoor is de beeldstructuur op de plaat stabiel, scherp gedefinieerd en met een vlakke drukzone. Door deze superieure inktoverdracht is het contrast zeer hoog.

Met deze nieuwe ontwikkelingen is flexo nauwelijks meer van diepdruk en offset te onderscheiden. Dit is erg interessant voor merkfabrikanten die beelden van fotokwaliteit eisen voor hun hele assortiment merkproducten. Fabrikanten kunnen nu nóg mooiere verpakkingen binnen flexodruk krijgen.

Het voordeel voor de drukkerijen is dat de drukker nu met hogere kwaliteit stabieler kan drukken met dezelfde drukpers. Door deze nieuwe manier van inktoverdracht is het resultaat een stabiele, afgevlakte punt die veel scherper en schoner op de plaat verschijnt en langere printruns met een uitgebreider kleurenpalet mogelijk maakt.

Deze technieken maken het mogelijk om met een groter kleurenpalet, maar met minder platen te drukken. Zo beantwoorden we niet alleen aan de kwaliteitsverwachtingen van een steeds veeleisender markt, maar kunnen we ook milieuvriendelijk produceren. Werken met HD Flexo en Kodak NX is duurzaam werken, ook omdat er minder schadelijke oplosmiddelen nodig zijn en er minder afval overblijft.

Volkers is als toonaangevend prepressbedrijf, gespecialiseerd in verpakkingen. Spreekt zowel de taal van de marketeer als die van de drukker. Kent de unieke relatie tussen merkbeleving en de gedrukte verpakking. Wij begeleiden verpakkingstrajecten van ontwerp tot-en-met drukken. Met mensen die het verschil maken. Vakspecialisten die tot het uiterste gaan om het ontwerp te vertalen in de ideale drukvorm. Dankzij Volkers weet de drukker met het ontwerp een optimaal resultaat te halen. Daarmee ontstaat er een verpakking die zijn meerwaarde in het schap zal bewijzen. Zowel hier in Nederland als ver daarbuiten. Merkfabrikanten, private labelaars, retailers, ontwerpers en drukken.

Kijk voor meer informatie op www.volkers.nl.