HomeNieuwsVlaams consortium onderzoekt verpakkingen levensmiddelen

Vlaams consortium onderzoekt verpakkingen levensmiddelen

iwt-logoHet IWT-Vlaanderen gaf groen licht voor het TETRA-voorstel ‘Karakterisering van bedrukte verpakkingsmaterialen (papier/karton en kunststoffen) voor levensmiddelen: organoleptische en migratieaspecten'. Dit projectvoorstel was ingediend door de onderzoeksgroepen nutriFOODchem, Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwalititeit, Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen, UGent en het Laboratorium voor Aromaonderzoek van KAHO Sint-Lieven.

Als gevolg van de convenience trend en het groeiend belang van marketing dienen innovatieve voedingsbedrijven meer en meer aandacht te besteden aan de verpakking van hun producten. Kwaliteitsbehoud is daarbij van cruciaal belang.

Tijdens dit TETRA-project zal op basis van de bekomen resultaten een kwaliteitsborgingssysteem worden uitgewerkt, dat implementeerbaar is bij de verpakkingsproducenten. Aan de hand van richtlijnen als onderdeel van een GMP zal getracht worden de verpakkingsproducenten te voorzien van objectieve informatie betreffende het migratiearm én geurarm produceren van innovatieve verpakkingsmaterialen, bestemd voor levensmiddelen.

Deze kennistransfer zal ook een economische finaliteit hebben voor de voedingsindustrie, aangezien het valorisatietraject zich eveneens zal toespitsen op deze sector.

Kijk voor meer informatie op www.iwt.be.

Bron: Engineeringnet.be