HomeThema'sEmpack Den Bosch 2010Veilige stapeling en opslag van big bags door Conbox II

Veilige stapeling en opslag van big bags door Conbox II

conbox-empack-den-bosch-2010-1

Conbox BV liet vorig jaar op de Empack 2009 de beursbezoekers kennismaken met de Conbox I. Dit jaar wordt een tipje van de sluier van de Conbox II (zie bovenstaande foto) opgelicht, waarvan zij de productie in de tweede helft van 2010 zal opstarten.

conbox-logoConbox I, met een afmeting van 114×114 cm, is geschikt voor opslag en transport van stortgoederen  tot een volume van 1 m3  of 1.000 kg. en vindt haar toepassing als kostenbesparend alternatief voor kunststof boxen , metalen opslag-containers en Octabins. Daarnaast wordt de Conbox I ingezet als veilig ‘doorstapelhulpmiddel' voor  Big Bags/FIBC’s (maximaal 4 hoog of 4.000 kg). 

Huidige toepassingsgebieden kunnen op dit moment onder andere  worden gevonden in de suikerverwerkende industrie, de kunststofverwerkende industrie (als opslagmedium van kleinere spuitgietprodukten), de houtverwerkende industrie voor opslag van pellets, en bij op- en overslag-bedrijven van bijvoorbeeld koffie en cacao. Ook gemeentes hebben zich als nieuwe gebruikers aangediend voor een nette en overzichtelijke stapelbare opslag van stenen, zand, grint e.d. Daarnaast wordt de ConboxI op evenementen ingezet als XL-afvalcontainer.

conbox-empack-den-bosch-2010-2
Kunststof onderstel Conbox II

De Conbox II echter richt zich op het marktsegment dat een hogere belasting eist en is geschikt voor opslag en transport van stortgoederen in Big Bags/FIBC’s  tot 2 m3 of 2.000 kg. De Conbox II heeft qua oppervlak een iets grotere afmeting (119×119 cm) en maakt gebruik van een kunststof onderstel van 31 cm hoog met een omlopend onderdek en van de zijkant te bedienen losklep in het midden. Juist de hoogte van het onderstel en de stalen buizen met een kunststof omspuiting aan de onder- en bovenzijde maken het geheel tot een zeer stabiel en robuust geheel.

Conbox BV verwacht veel interesse vanuit de markt vanwege de hygiënische en veilige doorstapel-mogelijkheid van zwaardere FIBC’s (maximaal 3 hoog of 6.000 kg.).  Een logistiek volledig uitgewerkt en kostenbesparend alternatief voor de bestaande metalen Big Bag frames en méér, aldus Conbox BV.

conbox-empack-den-bosch-2010-3
Conbox I

Voor meer informatie:
Dirk Dijkstra
Conbox
T (0182) 59 09 05
M 06 – 24 618 770
www.conbox.nl
info@conbox.nl