HomeNieuwsVan Utilysys klapkratten nu meer dan 100.000 in omloop

Van Utilysys klapkratten nu meer dan 100.000 in omloop

Het inklapbare Utilysys krat wordt vanaf 1 augustus 2012 door Twinpack verkocht en als een open pool in de markt gezet. Westerbeek Bulb Company BV heeft er door zijn jongste aankoop voor gezorgd, dat er nu meer dan 100.000 Utilysys kratten in omloop zijn. Westerbeek was een afnemer van het eerste uur. De vervolgorders tonen aan, dat het speciaal voor de bollen- en vasteplantensector ontwikkelde klapkrat goed bevalt. Het nieuwe krat is duurzaam en efficiënter dan andere transportverpakkingen, doordat het -vol heen en leeg terug- meerdere jaren meekan. In ingeklapte toestand is het volume 20%. Samen met zo’n 10 andere bedrijven is Westerbeek een tevreden gebruiker van het krat.

Westerbeek biedt het Utilysys klapkrat aan zijn klanten aan als bewuste keuze voor duurzame logistiek. De verzadigde markt voor gebruikte vaste kratten, de besparingen voor de klant en de duurzaamheid zijn redenen voor deze keuze van Westerbeek. Het bedrijf verwacht de meerderheid van zijn klanten in dit krat te zullen beleveren. Het retourtransport van lege kratten van de klant naar het bedrijf in Nederland, wordt door Westerbeek georganiseerd. Bij andere Utilysys gebruikers kan daarvoor een logistiek dienstverlener worden ingeschakeld. Container Centralen Benelux biedt op logistiek terrein verschillende diensten aan. Hierdoor kan in sommige gevallen een vol-heen en vol-terug verzending aan elkaar worden gekoppeld.

Het gebruik van Utilysys kratten zorgt voor aantoonbare voordelen in kosten en in duurzaamheid in de gehele keten. Bovendien is de kwaliteit van de bollen of vaste planten in het Utilysys krat beter gewaarborgd. Het krat heeft namelijk uitstekende ventilatie eigenschappen en door het poolsysteem is overstorten of ompakken niet meer nodig. Doordat het Utilysys krat uniform is, zijn de kratten uitwisselbaar en daardoor kan de logistiek verder worden geoptimaliseerd. Door de uitwisselbaarheid kan ook nog eens aanzienlijk op vervoerskilometers worden bespaard. Het aantal Utilysys kratten dat in omloop is, zal nog verder moeten toenemen voordat het poolvoordeel optimaal kan worden benut. Het Utilysys krat wordt geproduceerd door Bekuplast.

Westerbeek Bulb Company is een van de Nederlandse bollenexporteurs naar de Noord-Amerikaanse en Canadese markt. Westerbeek staat voor kwaliteitsproducten, service en betrouwbaarheid. Stichting Utilysys is opgericht op initiatief van de sectororganisaties Anthos en KAVB met als doel de logistiek van het (inter)nationale transport van bloembollen en vaste planten beter, goedkoper, duurzamer, toekomstbestendiger en efficiënter te doen verlopen. Het werk van Stichting Utilysys is mede mogelijk door sectorfinanciering via het Productschap Tuinbouw en doordat Interpolis Agro sponsor is van Utilysys. Twinpack is één van de meest toonaangevende groothandelsbedrijven van verpakkingen en verpakkingssystemen in bloembollen- en vaste plantensector. Container Centralen Benelux is marktleider op het gebied van logistiek voor de sierteeltsector in Europa. Bekuplast produceert jaarlijks 12-15 mln. kunststof ladingsdragers op 23 spuitgietmachines.

Kijk voor meer informatie op www.utilysys.com.