HomeDossiersDuurzaamheidVan der Windt lanceert 100% composteerbare bekers

Van der Windt lanceert 100% composteerbare bekers

windt-beker

Van der Windt Verpakking komt met een serie biobekers voor warme en koude dranken. Uniek aan het ‘Enjoy the World' assortiment is dat de grondstoffen (maïs, PLA en drukinkten) volledig composteerbaar zijn. Andere producten op de markt die als biobeker worden verkocht, bevatten vaak niet de juiste coating en schadelijke inkten. De Enjoy the World-bekers zijn herkenbaar aan het kiemplantlogo en zijn gecertificeerd volgens de DIN CERTCO-normen voor compostering.

windt-logo-nieuwOnder invloed van de trend naar maatschappelijk verantwoord ondernemen is de biobeker aan een opmars bezig in kantines en restaurants. Die biobeker is zelden 100% bio: de coating en ook de inkten zijn niet altijd milieuvriendelijk. “Veel gebruikers zijn er zich echter niet van bewust dat hun beker niet 100% composteerbaar is. De vermelding biobeker wekt blijkbaar bij veel afnemers al voldoende vertrouwen. Zij informeren niet bij de leverancier naar de herkomst en ook op de beker zelf is geen aanduiding te vinden over de composteerbaarheid”, constateert Huib Burggraaf, als Bio-specialist bij Van der Windt Verpakking verantwoordelijk voor bioverpakkingen.

Met het Enjoy the World-assortiment biedt het bedrijf uit Honselersdijk een milieuverantwoord alternatief. De grondstof voor de coating van de beker bestaat uit maïs, de gebruikte inkt is er één op waterbasis. De PLA-coating is volledig composteerbaar en kan industrieel uitstekend worden afgebroken. De bekers zijn gecertificeerd volgens EN 13432 door DIN CERTCO. De verpakkingen zijn voorzien van het kiemplantlogo.

Voor warme en koude dranken

Van der Windt Verpakking levert de Enjoy the World-biobeker in een versie voor warme dranken (met eenzijdige PLA-coating) en op aanvraag voor koude dranken (tweezijdige PLA-coating). Er zijn vier formaten voorhanden: 150 cc en 200 cc zijn uit voorraad leverbaar in een neutraal design, de versies met een inhoud van 180 cc en 300 cc zijn op aanvraag leverbaar. Vanaf een oplage van 100.000 exemplaren is het mogelijk de bekers van een eigen opdruk te voorzien.

Kijk voor meer informatie op www.vanderwindt.com.

Bron: Hortinews.com