HomeNieuwsVan der Windt introduceert unieke mini klapkrat

Van der Windt introduceert unieke mini klapkrat

windt-logoSurplus Systems ontwikkelt, produceert en levert kunststof verpakkingsmaterialen en oplossingen. Na een zeer succesvol 2009 in Duitsland en de vraag uit de andere markten heeft Surplus Systems besloten om in samenwerking met Van der Windt Verpakking BV ook haar innovatieve producten  in de Benelux aan te bieden. De nieuw ontwikkelde mini klapkrat (formaat 266x171x105mm) is uniek in de markt en is het resultaat van een hechte samenwerking tussen retail, producenten en verpakkers.

Doordat deze mini klapkrat is voorzien van een zeer effectief vouwsysteem kunnen er wel 60.000 kratjes in een vrachtwagen. Daarnaast heeft de mini klapkrat een gladde afwerking en een geventileerd design waardoor het te verpakken product niet beschadigd en de krat zeer gebruiksvriendelijk is.

De mini klapkrat kan niet alleen als eenmalig, maar ook meermalig ingezet worden voor vele producten zoals o.a. verse kruiden, mini-groenten, paddestoelen, bloembollen, citrus, asperges en druiven. Tevens kan Van der Windt voor het afdekken van het te verpakken product in de mini klapkrat en mede ter promotie van uw product, uw merk of van uw bedrijfsnaam een LDPE afdekvel leveren, al dan niet met luchtgaten en te bedrukken tot zes kleuren.

In 2009 zijn er miljoenen mini klapkratten voor onder andere clementines- en druivenverpakking via de retail bij Duitse consumenten beland. Een ander bijzonder aspect aan deze mini klapkrat is, dat wanneer consumenten de krat gevuld met uw product in de winkel zien liggen, ze de toepassingen voor thuis al aan het bedenken zijn, bijvoorbeeld met cd's, speelgoed of gereedschap.

Surplus Systems levert de mini klapkratten onder meer in Turkije, Griekenland en Spanje aan bij een pakstation vanwaar ze vervolgens via de retail bij de consument belanden. De mini klapkrat is compatibel met de huidige producten van fustaanbieders. Zo passen er bijvoorbeeld vier mini klapkratten in een 40×60 krat. Op deze manier kan men bijvoorbeeld Box-in-Box commissionering aanbieden.
 
De prijs van de mini klapkrat is dan wel wat hoger dan van een houten kistje, maar door zijn compactheid is hij ingeklapt, alsmede als productverpakking erg voordelig te transporteren. Door het stabiele design passen er meer als 12.000 gevulde kratjes in een container.

De prijs van de mini-klapkrat is dan wel wat hoger dan van een houten kistje maar door zijn compactheid is hij zowel ingeklapt en als productverpakking erg voordelig te transporteren. Door het stabiele design passen er meer dan 12.000 met product gevulde kratjes in een container.

Op de Fruit Logistica wordt de mini klapkrat gepresenteerd. Deze is vervaardigd van 100% levensmiddelengeschikt materiaal. Van Der Windt Verpakking BV heet u welkom op stand 23 C-05 en 1.1. C-06 en u kunt  Surplus Systems vinden op stand 21 B-09.

Van der Windt Verpakking BV is een vooraanstaand leverancier van verpakkingen voor de agf-sector, de food/non-food industrie, de retailsector en services segmenten. Van der Windt is met 169 medewerkers onderdeel van de Van der Windt Wentus Packaging Group. Deze groep met bedrijven in Nederland, België, Engeland, Denemarken, Ierland en Slowakije, ontwikkelt, produceert en distribueert verpakkingen en disposables.

Voor meer informatie: