HomeNieuwsStichting Taalverdediging klaagt over Engelse tekst op verpakkingen Albert Heijn

Stichting Taalverdediging klaagt over Engelse tekst op verpakkingen Albert Heijn

Stichting Taalverdediging heeft haar ongenoegen geuit over het gebruik van Engelse teksten op verpakkingen van het merk Euroshopper van Albert Heijn. Op artikelen van Euroshopper staat namelijk tegenwoordig in grote letters in het Engels de inhoud vermeld. De Nederlandse vertaling staat er in “piepkleine letters”‘ onder, klaagt Taalverdediging. Volgens de stichting “minacht Albert Heijn de Nederlandse taal en daarmee zijn Nederlandse klanten”.

Albert Heijn voldoet overigens wel aan verplichtingen van de Nederlandse warenwet. De supermarktketen kreeg eerder dit jaar van de Stichting Nederlands al de ‘Softprijs der Nederlandse taal' voor dit nieuwe beleid. De bekroning wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die bewust of onbewust de Nederlandse taal ernstig tekortdoet.

Albert Heijn stelt zaterdag in een reactie de Euroshopperproducten zo goedkoop te kunnen aanbieden, juist omdat ze in heel Europa worden verkocht. “De verpakking is in alle Europese landen gelijk”‘, stelt een zegsvrouw. “Het product staat in alle Europese talen op de verpakking vermeld, alleen in het Engels iets groter. Bovendien staat op de verpakking ook een heel duidelijke afbeelding van het product.'

Bron: ANP/Algemeen Dagblad