HomeMachinesAandrijven en besturen'State of the art' verpakkingscomplex Red Star Trading

‘State of the art’ verpakkingscomplex Red Star Trading

Red Star Trading beschikt over een indrukwekkend verpakkingscomplex waar de tomaten volledig automatisch doorheen worden geleid. Eigenlijk gebeurt alleen het vullen van de dozen nog handmatig. “Het unieke aan ons verpakkingscomplex is dat alle systemen aan elkaar gelinkt zijn. Het zijn bestaande systemen die samen functioneren. De intentie was om zoveel mogelijk stappen van het verpakkingsproces automatisch te laten verlopen. Dit hebben we bereikt door in een vroeg stadium om de tafel te gaan zitten met leveranciers van onder andere printers en flowpackers”, vertelt general manager Jan Baars van Red Star Trading op Groentennieuws.nl.

redstar-logoNiet alleen worden de tomaten van Red Star Trading automatisch door het verpakkingscomplex geleid, maar ook worden alle handelingen binnen het complex vastgelegd door een Track&Tracing-systeem. Deze automatische registratie levert Red Star Trading volgens Groentennieuws.nl de nodige kostenbesparingen op. Gedurende het proces vinden op verschillende momenten weegcontroles plaats. Er wordt continu gecontroleerd of alles goed verloopt en mocht dit niet het geval zijn, dan stopt het proces.

Redstar Trading kan in het verpakkingscomplex wekelijk zo'n 900 ton tomaten, variërend in verpakkingen van 200 gram tot 10 kilogram, verpakken.

Klik hier om het volledige artikel te lezen of kijk voor meer informatie op www.redstar-trading.nl.

Bron: Groentennieuws.nl