HomeMachinesAandrijven en besturenSMC Pneumatics opent trainingscentrum

SMC Pneumatics opent trainingscentrum

De marktbenadering van SMC Pneumatiek is heel duidelijk. “De klant heeft verstand van zijn product – wij van pneumatiek”, aldus directeur Bart Tuijnman. En die kennis wil SMC graag overbrengen. Daarom is aan een eigen trainingscentrum geopend.

Het is moeilijk om in de pneumatiek goed opgeleide mensen te vinden. Dat komt volgens SMC enerzijds door de aandacht die de pneumatiek krijgt in het reguliere onderwijs, maar ook door de toenemende complexiteit van het vak. Zo is bijvoorbeeld door de toenemende integratie van besturingselektronica en pneumatiek de behoefte aan specilalistische kennis sterk toegenomen.

Pneutrainers

“Er is veel vraag naar de combinatie werktuigbouw, pneumatiek en elektrotechniek”, zegt Gert-Jan Zevenbergen, Business Development Manager bij SMC. En dat is precies de kennis die wordt aangeboden in het trainingscentrum. Voor sales-engineers en distributeurs is er een programma van 6 instaptrainingen en 19 basistrainingen, en voor klanten is een speciaal cursusprogramma samengesteld dat geheel is afgestemd op de marktbehoefte. Het centrum is ingericht met een groot aantal demonstratie- en proefopstellingen en ‘pneutrainers'.

Online

Speciaal voor deelnemers met onvoldoende voorkennis om deel te nemen aan thematrainingen heeft SMC Pneumatics binnenkort de mogelijkheid om de ontbrekende kennis via een online training eigen te maken. Voorafgaand aan zo;n online-traing vindt een intake plaats om het niveau van de cursist te bepalen.

Kijk voor meer informatie op www.smcpneumatics.nl.

Bron: SMC Pneumatiek/Aandrijvenenbesturen.nl