HomeNieuwsSealed Air brengt nieuwe ruimtebesparende luchtkussenfolie op de markt

Sealed Air brengt nieuwe ruimtebesparende luchtkussenfolie op de markt

sealedair-logoSealed Air brengt een nieuwe generatie verpakkingen op de markt, met de naam AirCap E. Deze milieuverantwoorde met een afsluitlaag verzegelde luchtkussenfolie bespaart volgens Sealed Air tot 46 procent in volume vergeleken met standaard luchtkussenfolie. Dankzij het lagere volume is het mogelijk meer luchtkussenfolie op te slaan dan standaard luchtkussenfolie.

 Ook kan 46 procent meer luchtkussenfolie in dezelfde vrachtwagen worden getransporteerd. Zo wordt de CO2-footprint met 30 procent verlaagd. De nieuwe folie kan volledig worden hergebruikt en gerecycled, zo meldt de website van Verpakking-Totaal.

Hans Kriens, productmanager bij Sealed Air: “Dankzij de luchtvasthoudende afsluitlaag houdt de nieuwe folie de lucht langer vast en biedt dezelfde bescherming, maar met minder materiaal ten opzichte van de traditionele luchtkussenfolie zonder luchtvasthoudende afsluitlaag. Daarnaast evalueerden onze ingenieurs het ontwerp van de luchtkussens om een rondere vorm te krijgen, met minder scherpe hoeken. Ook de ruimte tussen de luchtkussens werd minutieus bestudeerd. De luchtkussens grijpen hierdoor beter in elkaar wanneer de folie wordt opgerold. De AirCap E stelt bedrijven in staat in alle logistieke activiteiten energie te besparen, te profiteren van minder materiaalverwerking en in de hele distributieketen bij te dragen aan kosten- en ruimtebesparingen.”

AirCap E wordt geproduceerd met behulp van folie met co-extrusie voor een hoge mechanische- en betere doorsteekweerstand.

Kijk voor meer informatie www.sealedairprotects.com.

Bron: Verpakking-Totaal