HomeNieuwsRexam introduceert van kleur veranderende drankblikken

Rexam introduceert van kleur veranderende drankblikken

Drankblikkenproducent Rexam introduceert drankblikken met twee inktsoorten die van kleur kunnen veranderen. Marianne Freund, Rexam’s Innovation en NPD manager, over deze ontwikkelingen: “Met deze innovaties kunnen onze klanten voorop lopen op het gebied van blikontwerp. Ze kunnen inspelen op de relatie tussen consument, drinkmoment en het merk.”

De thermochromische inkt is een printinkt die van kleur verandert als het blik wordt gekoeld. Het is Rexam gelukt om de inkt te printen op de uiteinden van de blikken. De inkt komt in 12 kleuren waarbij er acht kleuren zijn die van geen kleur in kleur veranderen en vier kleuren die van kleur in kleur veranderen. Een totaal van vijf kleuren kan op het uiteinde van een blik worden geprint.

Fotochromisch inkt is een transparant wit inkt die van kleur verandert wanneer het wordt blootgesteld aan natuurlijk daglicht. Het reageert niet op licht van D65-lampen of binnen bij een raam. Deze afwerking is beschikbaar voor de hele range van Rexam blikken. Het werkt volgens Rexam het best als het onderdeel is van het ontwerp van het blik.

Deze inkt is geschikt voor drankproducenten die willen inspelen op het festivalseizoen en andere activiteiten buitenshuis. De inkt kan op gepasteuriseerde en niet-gepasteuriseerde drankblikken tot 82°C.

Kijk voor meer informatie op www.rexam.com.

Bron: VMT (www.vmt.nl)