HomeNieuwsPalletCube: de intelligente palletmeter

PalletCube: de intelligente palletmeter

logitrade-logoIn navolging van de slimme volumeweger CartonCube, die in enkele seconden de afmetingen, volume en gewicht van een pakket berekent, is er nu ook de PalletCube. De PalletCube berekent razendsnel het volume en de afmetingen van een pallet met lading. De PalletCube is ontwikkeld door Logitrade, in nauwe samenwerking met partner Heidler Versandsoftware. Samen ontwikkelden deze twee bedrijven een prototype dat op de CeMAT in Hannover (2 tot 6 mei 2011) te zien zal zijn.

De basis van het palletmeetsysteem PalletCube bestaat uit een camera met geïntegreerde software. Hiermee is het mogelijk om de geregistreerde eindwaarden draadloos (via W-Lan) door te sturen en als zodanig verder te verwerken. Er is geen extra software nodig en er komen geen complexe mechanische systemen aan te pas.

De PalletCube berekent van een pallet met lading de exacte lengte, hoogte en breedte, het volume en het benodigde laadoppervlak. Dat laatste is nodig voor de laadmeterberekening. Het systeem is geschikt voor zowel stationaire als dynamische toepassing. In combinatie met verzendgegevens en gewicht kunnen direct alle relevante gegevens op een etiket worden afgedrukt en op de pallet worden aangebracht.

De PalletCube is te zien op de CeMAT (Hannover 2 tot 6 mei 2011), stand Hal 12 / F10.

logitrade-palletcube

Kijk voor meer informatie op www.logitrade.nl.