HomeNieuwsPakOp over milieueffecten verpakkingenbelasting

PakOp over milieueffecten verpakkingenbelasting

pakop-logoOnderzoeksbureau CE heeft dit onderzoek uitgevoerd. Het rapport beslaat 129 bladzijden. PakOp knipte voor u de samenvatting er uit, 3 bladzijden. Overkoepelende organisaties lobbyen al heel wat af. Nieuws over de tarieven wordt verwacht rond Prinsjesdag. Bent u goed voorbereid op een scherpe opgave aan de verpakkingenbelasting? Zo niet, bel PakOp.

www.platformduurzaamverpakken.nl is on line

Zoals aangekondigd in de bijlage van NRC Handelsblad van vrijdag 27 augustus 2010 over innovatieve verpakkingen is deze site onlangs de ether in gegaan. Doel is vraag en aanbod over duurzaam verpakken met elkaar te verbinden. Eindelijk een site waarop naast bedrijven ook consumenten hun ideeën, vragen en oplossingen kwijt kunnen. Voor bedrijven een belangrijk hulpmiddel om duurzaam verpakken in de  praktijk te brengen. Cathrien Ruoff van PakOp beschreef de praktijkvoorbeelden van USB-stick tot deodorant tot cherrytomaatjes.

Hoeveelheid verpakkingsmateriaal per keer dat u in een behoefte voorziet

VROM Inspectie wil bedrijven handhaven op verpakkingswetgeving. Dat wil ze doen door verpakkingsgewicht en -volume van concurrerende producten tegen elkaar af te zetten. Is het zo simpel? Nee. PakOp denkt hier dag in dag uit over na. Volgens PakOp gaat het om de verpakkingshoeveelheid per keer dat u in een behoefte voorziet. Dat is een hele mond vol. Daarom willen we aan de hand van een concreet voorbeeld uitleggen hoe duurzaam verpakken in praktijk gebracht kan worden. We hopen zo een bijdrage aan duurzaam verpakken te leveren door zaken te verduidelijken richting bedrijven, VROM Beleid, VROM Inspectie en richting consumenten. U hoort binnenkort meer over het onderzoek onder de naam “Een frisse en schone mond tegen een duurzame achtergrond”. Als u nu al interesse heeft nodigen we u uit contact met ons op te nemen.

Reïncarnatie van verpakkingsmaterialen + claim

Zorgt u daarvoor? Kunnen de grondstoffen in uw verpakkingen opnieuw worden gebruikt? Hoeven er geen nieuwe aan de aarde onttrokken te worden? Heeft u nagedacht of u hierover op de verpakking een succes kunt claimen? PakOp helpt bedrijven hierbij.

Verpakkingswetgeving over de grens

PakOp is één van de zeer weinige partijen in Nederland die bedrijven praktisch, onafhankelijk en goed kunnen helpen bij de betaling van milieuheffingen in Duitsland en bij het bepalen van de verplichtingen voor bedrijven in Europa en daarbuiten. Bespaar tijd en dus geld, investeer in kennis en spreek ons aan op onze expertise.

Duurzaam verpakken, de samenwerking is cruciaal

PakOp spreekt marketeers, financiële controllers, logistieke mensen, product- en verpakkingsontwikkelaars aan.

Kijk voor meer informatie op www.pakop.nl.

Bron: Nieuwsbrief PakOp